Poznámka Kampane za pravdu v medicíne:

22.05.2013 16:42

 

Účelom tohoto materiálu nie je odradiť pacientov od konvenčnej liečby chemoterapiou a ožarovaním. To je na slobodnom rozhodnutí pacienta. Jediným účelom je informovať pacientov s rakovinou o pozadí, ktoré sa za konvenčnou (ortodoxnou) liečbou skrýva.

V prípade pochybnosti a neistoty pacient nemusí prerušit chemoterapie a ožarovania a predsa môže podstúpiť túto liečbu stravou a doplnkami I v kombinácii s konvenčnou liečbou. Metabolická liečba (hlavne probiotiká) totiž pomáha znížit vedľajšie účinky chemoterapie a ožarovaní a pomáha zrekonštruovať zničený imunitný systém.

Veľká skupina biológov poukazuje na to, že hlavým faktorom (okrem psychiky a prostredia), čo spôsobuje rakovinové ochorenia je defekt vo výžive. Každý človek má v tele rakovinové bunky, ktoré sú za predpokladu správnej výživy úspešne kontrolované dôležitými vitamínami, minerálmy a enzýmami.

Mnoho výskumov poukazuje na to, že výskyt rakoviny je omnoho väčší tam, kde je veľka spotreba živočíšnych proteínov (mäsových výrobkov, tukov, mlieka atď.). (Poznámka: KPM nepropaguje vegetariánstvo ani iné podobné výživové odvetvia) Naopak tam, kde je väčšia spotreba rastlinných proteínov, ovocia, zeleniny strukovín atď., je výskyt rakoviny omnoho menší až minimálny.

‘’Je úplné klamstvo ak niekto tvrdí, že človek musí jesť mäso aby získal potrebné bielkoviny. Bielkoviny (kvalitné a ľahko stráviteľné) sa totiž nachádzajú aj v rastlinách a najmä v strukovinach’’.

Rakovina sa môže vyvýjať a je schopná žit a prežit len v kyselnatom prostredí, ktoré je vytvárané mäsitou a inou živočíšnou stravou (mlieko, vajcia, syry…) a nadmerným konzumovaním cukrov (hlavne bielého cukru) Metabolická medicína oddávna poukazuje na to, že rakovina miluje cukor, ktorý tiež významne prispieva k prekysľovaniu tela.

(Napokon, na tomto princípe je robené vyšetrenie PET, kde sa pacientovi podáva rádioaktívna glukóza, ktorá “vysvieti” nádor, keďže rakovina glukózu priťahuje).

Naopak, rakovina nie je schopná žit a prežiť v zásaditom (alkalickom) tele. Zásadité telo sa vytvára stravou, ktorá zahrňuje ovocie, zeleninu, minerálne vody, obylniny (čierny chlieb, AVŠAK PACIENT, KTORÝ PRÁVE TRPÍ RAKOVINOU BY NEMAL JESŤ DROŽDÍM KYSNUTÉ PEČIVO) atď.

Najdôležitejším faktorom na dosiahnutie zásaditého tela je adekvátny príjem čistej neminerálnej vody – minimálne 2 a pol litra denne!) Zdravý človek by mal mať na tanieri 60% zásatitej stravy (rastlinná strava – ovocie, zelenina, obylniny, strukoviny) a len 40% acidickej (živočíšnej) stravy (mäso, mlieko, ryby, vajcia atď.).

Avšak chorý človek môže konzumovat len 20% živočíšnej stravy a človek s rakovinou  musí živočíšnu stravu vylúčit úplne a okamžite!

Preto, jediná efektívna terapia pozostáva v OKAMŽITEJ a KOMPLETNEJ zmene stravy (za účelom detoxikácie organizmu a vytvorenia zásatitosti tela) a vylúčenia látok, ktoré obsahujú karcinogény (mäso, cigarety, sladkosti, alkohol…). Chorobu možno ovplyvnit a zvrátit dôsledným dietetickým programom, obsahujúcim úplne prírodné jedlá a vitamínové dodatky (multivitamíny).

Ako prvý krok, pacient má počas 3-4 dní jesť LEN zeleninu, resp. zeleninove šťavy (Breussová kúra) (najlepšie domáce ovocné džúsy), Tieto môžu byť obohatené o cesnak a iné protipliesňove potraviny.

Po týchto dňoch exkluzívnej diéty má pacient prijímať zásaditú stravu, ktorá má pozostávať zo 100% prírodnej stravy s prízvukom na SUROVÉ, ČI ZAPARENÉ jedlá, obzvlášť zeleninu, najlepšie zelenú zeleninu (paprika, cesnak, brokolica, špenát, kapusta, kareláb a iné, ktoré nie sú bohaté na cukry). Zdrojom bielkovín NESMIE byť mäso a mlieko, ale mandle, proso, sezam, pohánka, obylniny a rôzne strukoviny.

Účinky cesnaku sa taktiež spomínajú v mnohých výskumoch. Rakovinové bunky nie sú schopné prijímat kyslík (preto má pacient ľahko športovat, ak mu to len trochu sily dovolia) .

Úlohou cesnaku (hlavne germánia, ktorý sa v ňom nachádza), je dopraviť kyslík do rakovinového prostredia. (Užitočná je aj vysoko alkalická voda s vysokym obsahom kyslíka (napr voda KAQUN). Cesnak je tiež známy svojími protipliesňovými, antibakteriálnymi, antimikrobiálnymi účinkami a považuje sa za prírodné antibiotikum.

Breussová kúra Rudolf Breus zaznamenal 96% úspešnosť v liečbe rakoviny počas 30 rokov kariéry (24000 pacientov). Ako tvrdí, nasledujúci, úplne prírodný liek, ktorý dokázal uľavit množstvu chorých, je založený na “vyhladovaní rakoviny” a vytvorení zásaditosti tela. Džús pozostáva z týchto piatich jednoduchých zmesí a podáva sa denne aspoň 45 dní:

Zloženie:
3 diely cvikly
1 diel – mrkva
1 diel – zeler
1 zemiak veľkosti slep. vajca
1 petržlen

Uvádzané množstvá sú použité odhadom – od oka.

Užívanie cviklovej šťavy čistí organizmus od škodiacich mikroorganizmov, usadenín, čistí krv, lymfatický systém, kĺby, črevá … Pitie cviklovej šťavy je vhodné kombinovať s pitím čajov podporujúcich aktivitu močového systému – aby to všetko odchádzalo z organizmu von.

Príprava:

Zeleninu len umyjeme a oškrabeme (aby ostala aj šupa), prípadne len pri umývaní odrhneme niečím drapľavým – napr. kefkou. Viditeľné kazy na zelenine odkrojíme preč (príp. aj celý kus vyhodíme). Nakrájame ju na menšie kusy, aby vošli do mašiny a aby ich motor zvládol – pri rozkrajovaní odhalíme prípadné kazy vovnútri zeleniny, a vykrojíme ich preč (príp. ju aj vyhodíme).

Potom zeleninu odšťavíme v elektrickom odšťavovači. Šťavu cedíme cez sitko (podľa možnosti nie obyčajné kovové). Šťavu môžme pripravovať na deň-dva vopred, skladujeme v chladničke v sklenených fľašiach. Stará šťava skysne a zhustne, ale ak nemáte čerstvú – vypiť sa to dá bez ujmy – len podľa mojej skúsenosti.

Použitie:

Šťavu je doporučené piť polhodinu pred hlavnými jedlami, aby stihla nerušene pôsobiť. Dávkovanie cca 1 dl v 1 dávke, piť po glgoch, pomaly, pritom presliňovať v ústach. Ak by z toho bolo ťažko – tak zmenšiť dávku, prípadne zriediť s vodou kvôli ich ľahšiemu stráveniu.

Pozn.: ak máte radšej jednoduchšie veci – pre občasné použitie pripravte šťavu zo samotnej cvikly, alebo s karotkou. Cviklová a karotková šťava sú dostupné aj v obchodoch – ak veľmi neskúmate pôvod potravín. Chuť cvikle môže byť rôzna – hnojená má zemitú až odpornú chuť, menej hnojená je chutná, až príjemne sladká. Zdroj: SMER Harmonia webmail.stuba.sk

Odporúča sa piť zelené čaje, protipliesňove – mätový, echinaceový, essiac a pod. – 3 x denne.

VODA – rozumej H2O, nie minerálne vody!

Pri každej chorobe, vrátane rakoviny je podstatné napraviť chronické dehydrovanie tela, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou k vzniku choroby značne prispelo. Človek v 21 storoči je značne dehydrovaný preto, lebo vymenil čistú vodu za všakovaké nápoje, ktoré nielenže sú močopudné, ale sú doslova otrávené cukrami, kyselinami, farbivami sladidlami a podobne.

Treba mať napamäti fakt, že takto chronicky dehydrované telo nie je ľahko znovu hydrovať, ako si to mnohí mylne myslia. Zvyčajne trva aj 3 mesiace, aby sa vody zbavene telo znovu a do poslednej poškodenej bunky zavodnilo.  

ENZÝMY Ďalšou absolútnou nevyhnutnosťou pre liečenie ťažko poškodených buniek (opäť, nie len pri rakovine), sú ENZÝMY. Každá patologicka bunka je obalená hrubým bielkovinovým obalom, ktory nedovoľuje imunite túto chorú bunku napadnúť. Sú to práve enzýmy a jedine enzýmy, ktoré dokážu tento bielkovinový obal narušiť. Prosím, prečitajte si článok Enzýmová terapia a prevencia (nielen) rakoviny 

PROBIOTIKÁ Keďže rakovina sa dáva do súvislosti s parazitmi, ako hlavne skrytými (latentnými) pliesňami, dôležitou súčasťou liečby sú probiotiká (súbor užitočných baktárii) na nápravu pliesňami premnoženej črevnej mikroflóry).

Hoci mlieko a mliečne výrobky sa považujú za pliesňotvorné, naopak, kyslé mlieko, kyslé biele nesladené jogurty sú vhodnou probiotickou stravou. Kvalitné probiotiká v doplnkovej forme nájdete na stránke www.damianvit.sk 

Jedným z najdôležitejších prírodných zdrojov proti rakovine sú jadierka z kostiek marhúľ obsahujúce takzvaný amygdalín (málo známy vitamín B17). Tento liek bol známy už v antickom svete a pri správnom postupe liečby dokáže zvrátit rakovinové ochornie i v pokročilom štádiu.

Tento vitamín je nenávidený farmaceutickým priemyslom pre jeho efektívny účinok, ktorý by mohol zamedziť profitu z chemoterapii a ožarovaní. Avšak mnoho svetových odborníkov potvrdilo výnimočnost tohoto prírodného lieku, ktorý nahrádza nedostatok enzýmu trypsín, ktorý za normálnych okolností kontroluje nežiadúci rast buniek v tele (vývin rakoviny).  

Pred alebo počas každého jedla (pitia) je treba zjesť 6 jadier z marhúľ  Tychto 6 jadier treba zjesť 7 až 8 krát denne (teda dohromady 40-50 denne). Ak to organizmus dovolí a neprejavujú sa žiadne vedľajšie účinky (kyanitída pri predávkovaní), pacient môže túto dávku málo zvýšiť.  Jadierka sa musia rozžuť, napriek ich horkosti.

Pred použitím marhuľových jadierok je nutné požiť prírodné tráviace enzýmy (30 minut pred jedlom na prázdny žalúdok!!!), lebo enzymy pomáhajú spomínanému vitamínu B17 preniknút do rakovinového prostredia (ako sa spomínalo vyššie.  

Iné dôležité vitamíny a antioxidanty:

AMYGDALÍN (VITAMÍN B17) INJEKČNE – PODÁVA SA HLAVNE VO VYSOKÝCH ŠTÁDIACH NÁDOROV. TENTO VITAMÍN JE NEDOSTUPNÝ A NELICENCOVANÝ. OBJEDNAŤ SI HO MôŽETE NA www.cytopharmaexpress.com

Vitamín C (najlepšie s postupným uvoľnovaním) – vysoké davky, ktoré možno postupne zvyšovat na 7000 až 10000mg denne. PRI VYSOKOM ŠTÁDIU RAKOVINY SA OBYČAJNE PODÁVA 1000 mg KAŽDÉ DVE HODINY, NIEKEDY KAŽDÚ HODINU!!!

Zinok – veľmi dôlezitý pre prepravu vitamínu B17 v krvi!!!

Vitamín A a E emulsia

Selén - je možné si ho zadovážiť aj ako samostatný seléniový doplnok, no väčšinou je už súčasťou iných multivitamínových prípravkov

Existuje nespočetné množstvo prírodných antioxidantov, ktoré maju protirakovinový účinok. O najdôležitejších z nich si môžete prečítať v článku “Efektívne a netoxické metódy boja s rakovinou”, kliknutím TUTO.

Z celosvetového prieskumu je očividné, že tisíce tažko chorých ľudí úspešne podstúpilo metabolickú liečbu. Vyliečenosť a nádej na prežitie je pri tejto liečbe NEPOROVNATELNE vyššia ako pri chemoterapiách (otrave CELÉHO organizmu), ožarovaniach (ktoré spaľujú bunky a často podnecujú ďalší vývin rakoviny).

Zdá sa, ze hlavným účelom chemoterapií sú miliardové zisky spoločností. To je aj príčinou toho, že hore opísaná liečba sa neuznáva a farmaceutické spolocnosti sa všemožne snažia zabránit rozšíreniu informácií o laetrile (vitamin B17).

Preložené a upravené z knihy ‘A Complete Handbook of Natural Cure’ (Kompletná kniha prírodných terapií)Napisal Prof. Shri H.K. Bakhru, Upravené Kampaňou za pravdu v medicíne

‘Byť na mieste pacienta, kúpim si stroj na mixovanie zeleniny a ovocia a taktiež mech marhuľových jadier (POZOR NA PREDÁVKOVANIE SA JADIERKAMI!)  a cesnaku a jem ich, pokiaľ mi to telo dovolí, hovorí Dr Nathanson z kliniky pre liečbu rakoviny v Kalifornii.

Iné pripomienky: Enzýmy sa musia jesť nalačno. Jadierka sa môžu jesť s jedlom (ale lepšie pred jedlom). Vitamíny sa maju jesť počas jedla.

Pripomíname, že dôležitým faktorom v boji proti rakovine je duševná rovnováha, hlavne vyhýbanie sa nenávisti, hnevu, zlobe.  VODA JE NEODLÚČITEĽNOU SÚČASŤOU ZDRAVÉHO ČLOVEKA.

ČLOVEK (CHORÝ OBZVLÁŠŤ) MUSÍ VYPIŤ ASPOŇ 2 A POL LITRA ČISTEJ NEBUBLIKOVEJ VODY DENNE (OKREM OSTATNÝCH TEKUTÍN!).

Poznámka

Podrobný zoznam doplnkov vhodných na rakovinu i rôzne iné choroby, vrátane obchodov, kde sa dajú zohnať, nájdete v článku Odporúčané doplnky výživy.

 

Neuveriteľné čísla: Osem miliónov ľudí zomrie každý rok na rakovinu po celom svete. Očakávaný nárast úmrtí v roku 2030 – 12 miliónov ľudí. Rakovina je hlavnou príčinou úmrtí vo vekovej skupine do 85 rokov. V priemere v ľudskej spoločnosti zomrie na túto chorobu každý štvrtý človek.

A prečo spomínam túto skutočnosť? Pretože na konferencii v roku 1969 dr. Richard Day oznámil okrem iného aj toto:
V súčasnej dobe sme schopní vyliečiť akýkoľvek typ rakoviny.

Farmaceutické firmy sa vraj vôbec nemajú pokúšať liečiť tieto ochorenia. Vlastne prečo liečiť skutočne a pravdivo také ochorenie, keď môžu z dôverčivých ľudí vytiahnuť neuveriteľné množstvo peňazí v boji proti symptómom tejto choroby. V tomto prípade nie je potrebné oznamovať dôverčivým ľuďom, že jedy obsiahnuté v chemoterapii môžu zabíjať ako rakovinové, tak aj zdravé bunky, čo má v mnohých prípadoch za následok urýchlenie smrti. Myslím, že uvažujete veľmi správne – tu nejde snáď ani o peniaze, ale ide o to jednoducho znížiť populáciu, a preto je nevyhnutné, aby ľudia trpeli a umierali predčasne.

A ak sa lekárom náhle otvára nejaký efektívny spôsob liečby rakoviny, potom sa prakticky okamžite stáva obeťou nevyberaného útoku rôznorodých zdravotníckych inštitúcií a ďalších oficiálnych štruktúr “systému moci”. Napríklad Talian dr. Tullio Simoncini. Tak dlho sa staval proti globálnym mocenským štruktúram, až ho začali prenasledovať zo všetkých strán, až nakoniec skončil na dobu troch rokov vo väzení. A to z toho dôvodu, že začal úspešne liečiť ľudí v posednej fáze rakoviny.

Jeho previnením bola skutočnosť, že si uvedomil, že za zhubnými nádormi stojí rozvoj hubovitej plesne zvanej “candida” (kvasinkový typ huby, ktorá má parazitnú povahu, žije aj v tele zdravých osôb, ale kvalitný imunitný systém udržuje tohto parazita v šachu, ale ak je organizmus dlhodobo oslabený, začne sa huba šíriť po celom tele a môže spôsobovať zhubné nádory).

K tejto veci sa vyjadruje dr. Mike Lambert z “Shen Clinic”:
Rôznorodé plesne a huby, predovšetkým však typu candida, žijú v tele hostiteľa. Tento organizmus, rovnako ako iní paraziti, pre svoje prežitie potrebuje hostiteľa. Odpadové produkty kvasiniek oslabujú imunitný systém a vedú k tomu, že sa človek cíti zle, a to ako psychicky, tak aj fyzicky.

Tullio Simoncini hovorí, že rakovinu spôsobuje, rozvoj huby “candida” s tým, že tradičné vysvetlenie tohto ochorenia je úplne mylné. On sám ako odborník v odbore onkológia a metabolických porúch šiel proti intelektuálnej konformite tradičnej medicíny a proti tradičným metódam “liečenie”. Proste sa rozhodol povedať svojim pacientom pravdu, a nie len opakovať zažité frázy naučené počas štúdií medicíny.

V podstate od chvíle, kedy sa začal venovať lekárskej praxi, si dnes a denne uvedomoval, ako ľudia postihnutí týmto ochorením trpia.
V detskom onkologickom oddelení, kde som pracoval, postupne všetky deti zomreli. Svojím spôsobom som tušil, že im k tomu dopomohlo veľkým dielom aj ožarovanie a chemoterapia.

Túžba pomáhať pacientom ho viedla k hľadaniu nových spôsobov ako túto chorobu liečiť. Preto sa Simoncini rozhodol vzdať všetkého, čo doteraz vedel o rakovine, a začal svoj nezávislý výskum. Postupne zistil, že všetky nádory sa prejavujú rovnako bez ohľadu na to, v akom orgáne alebo tkanive sa nádor tvorí. Všetky zhubné novotvary mali bielu farbu. Simoncini začal premýšľať, čo by to mohlo znamenať. A potom prišiel na hubu candida. Ďalej si položil otázku: “To, čo tradičná medicína považuje za nekontrolovateľné delenie buniek, môže byť nejakým procesom, ktorým sa organizmus vlastne chráni proti rozvoju kandidózy?

Ak vychádzame z uvedených predpokladov, dostaneme sa k týmto bodom:

a) Huba Candida, ktorá je za normálnych okolností kontrolovaná silným imunitným systémom, sa začína množiť a v oslabenom tele vytvárať mohutné kolónie.
b) V tom okamihu sa imunitný systém snaží všetkými prostriedkami zabrániť ďalšiemu šíreniu tohto parazita, ale sám nemá dostatok síl.
c) Imunitný systém spustí proces extrémne rýchleho množenia buniek a tým sa snaží vybudovať ochrannú bariéru proti votrelcom. Tradičná medicína tento stav nazýva rakovinou.

Všeobecne sa tiež má zato, že proces šírenia metastáz v tele je spôsobený roznesením malígnych buniek do orgánov a tkanív. Ovšem Simoncini uvádza, že metastázy sú spôsobené hubou Candida. Huba môže zničiť bunky normálne fungujúceho imunitného systému. Imunitný systém je kľúčom bunkovej regenerácie. Bohužiaľ každým rokom sa počet pacientov s rakovinou zvyšuje. V skutočnosti ide o veľmi dobre naplánovanú vojnu proti imunitnému systému.

Imunitný systém sa oslabuje nevhodným stravovaním, rôznorodými pridanými potravinárskymi látkami, pesticídmi a herbicídmi, očkovaním, elektromagnetickou a mikrovlnou technológiou, liekmi alebo stresom moderného života. Nemožno zabúdať tiež na to, že deti do dvoch rokov veku svojho života mnohokrát prijmú až 25 rôznych druhov očkovaní, ale v tejto dobe sa práve buduje ich imunitný sytém.

Plán globálneho vládnuceho systému je prostýznížiť ľudskú populáciu prostredníctvom oslabeného imunitného systému človeka. Ak niekde nestačí rozvrátený imunitný systém, tak dielo dokoná chemoterapia alebo rádioterapia. Najúčinnejšie metódy ako zničiť bunky v tele. Väčšina moderných “liekov” na rakovinu je postavená na predpoklade, že sa u pacienta podarí rakovinové bunky zabiť skôr ako tie zdravé.

V skutočnosti sa má však situácia podstatne inak.

Toxické látky počas chemoterapie zabíjajú bunky imunitného systému, ale pleseň candida sa šíri ďalej. Fragmenty imunitného systému nie sú schopné ovládať bunky Candida. Huba sa šíri do ďalších a ďalších orgánov a tkanív. Rakovina sa šíri telom. Tí, ktorí sa zdajú byť po operácii alebo chemoterapii zachránení, sú v skutočnosti časovanou bombou. Imunitný systém je zničený. Takže recidíva je len otázkou času.

Chemoterapia môže byť úspešná v prípade rýdzo infekčných chorôb alebo sexuálne prenosných ochorení. Aby človek mohol byť vyliečený z rakoviny, musí byť u neho extrémne posilnený imunitný systém, a nie ešte oslabený. Keď Simoncini zistil, že rakovina je v podstate plesňové ochorenie, začal hľadať účinné fungicídne lieky. Lenže sa zároveň ukázalo, že fungicídne lieky nefungujú, ako by mali. Candida rýchlo mutuje a vie sa účinným spôsobom prispôsobiť danému lieku.
Lekár nakoniec zistil, že sa pleseň nedokáže adaptovať na prítomnosť hydrogénuhličitanu sodného, ​​ktorý je hlavnou zložkou jedlej sódy. Z nejakého dôvodu sa huba nedokáže prispôsobiť prostrediu, ktoré aktivuje menovaná látka. Simoncini tak začal svojim pacientom vpravovat do tela roztok hydrogénuhličitanu sodného, ​​ktorý bol vstrekovaný priamo do nádoru prostredníctvom nástroja, ktorý sa podobal endoskopu.

Výsledky na seba nenechali dlho čakať.

V roku 1983 dr. Simoncini liečil taliansku ženu, ktorá sa volala Gennaro Sangemano, ktoré lekári predpovedali smrť v priebehu niekoľkých mesiacov. Trpela rakovinou pľúc. V rukách Simonciniho sa však v pozoruhodne krátkom čase uzdravila. Množstvo následných testov nepotvrdilo prítomnosť rakoviny. Lekár posilnený úspechom začal praktizovať túto metódu aj s ostatnými pacientmi a opäť s veľkým úspechom.

Nakoniec sa rozhodol, že prednesie svoje závery talianskemu ministerstvu zdravotníctva v nádeji, že bude zvolané oficiálne klinické štúdie. Aké však bolo Simonciniho prekvapenie, keď talianske ministerstvo zdravotníctva nielenže neschválilo požadované klinické testovanie, ale zároveň ho zažalovalo a pripravilo o jeho lekársku licenciu v zmysle toho, že liečil pacientov neschváleným postupom. A sme u podstaty veci. Takže my, ľudia, sa jednoducho môžeme nechať liečiť len metódami, ktoré schvaľuje globálny mocenský systém. V opačnom prípade sa každý lekár, ale v podstate ktokoľvek vystavuje nebezpečenstvu perzekúcie zo strany novodobej mocenskej inkvizície.

Masmédiá (vlastnené samozrejme opäť jedným a tým istým mocenským systémom) začali nevyberanú kampaň zosmiešňovania, takže v podstate nebolo dňa, aby Simoncini nebol vláčený v tlači. A všetko vyvrcholilo vykonštruovaným prípadom zabitia pacientky, takže tento talentovaný doktor vyfasoval tri roky “na tvrdo”. Súbežne vydali zdravotnícke inštitúcie vyhlásenie, že spôsob liečby rakoviny prostredníctvom roztoku hydrogenuhličitanu sodného je “bláznivý” a “nebezpečný”. V čase, keď milióny pacientov zomrú bolestivou smrťou “osvedčenou” a “bezpečnou” chemoterapiou. Našťastie sa Tullio Simoncini nenechal zastrašiť. Potom, čo bol prepustený z väzenia, pokračoval vo svojej práci. Jeho špeciálna metóda vraj slávi veľké úspechy. V niektorých prípadoch trvá procedúra niekoľko mesiacov a v iných prípadoch (napríklad v prípade rakoviny prsníka) niekoľko týždňov. Simoncini často radí ľuďom aj po telefóne alebo e-mailom. Je veľmi ústretový ku každej žiadosti.

Tu je internetová stránka dr. Tullia Simoncini: curenaturalicancro.com

Stlačením záložky “contact” je možné lekára osobne písomne ​​kontaktovať so svojou žiadosťou.

Poďme sa však vrátiť k našej téme. Nie je to totiž zďaleka všetko.

Rakovinové bunky obsahujú jedinečný biomarkerový enzým “CYP1B1″. Enzýmy sú bielkoviny, ktoré katalyzujú chemické reakcie. “CYP1B1″ mení chemickú štruktúru látky zvanej “salvestrol”, ktorá sa nachádza v mnohých druhoch ovocia a zeleniny. Chemická reakcia prevedie “salvestrol” do komponentu, ktorý rakovinové bunky zabijú bez poškodenia tých zdravých.

“CYP1B1″ je teda enzým, ktorý je produkovaný iba v rakovinových bunkách a reaguje sa “salvestrolem”, ktorý je prítomný v ovocí a zelenine, a tvorí tak látku, ktorá pôsobí iba na rakovinové bunky “.

Toto je veľmi dôležité zistenie, ktoré zároveň objasňuje, prečo je tak dôležité pre osoby postihnuté rakovinovým ochorením piť čistú šťavu z ovocia a zeleniny!

Zároveň je dôležité vedieť, že “salvestrol” vzniká v rastlinách, ktoré sú samé napadnuté plesňovým ochorením. Salvestrol je v podstate produktom imunitného systému týchto rastlín.

Salvestrol je prírodná ochranná látka, ktorá sa nachádza v ovocí a zelenine. Je veľmi úspešná v boji proti plesňovým parazitom. Je zistené, že čím viac je plesňových ochorení v organizme rozšírených, tým masívnejšie salvestrol proti danému škodcovi pôsobí. Veľmi veľké množstvo tejto látky obsahujú tieto plody týchto rastlín: jahody, čučoriedky, maliny, hrozno, čierne ríbezle, červené ríbezle, černice, brusnice, jablká, broskyne, marhule a ďalej brokolica, kapusta, artičok, červená a žltá paprika, avokádo, špargľa a baklažán.

Ale presne toto nadnárodné poľnohospodárske a farmaceutické korporácie riadené globálnym vládnucim systémom veľmi dobre vedia. A preto neváhajú investovať obrovské peniaze do nasledovných aktivít:

a) Vyvíjajú a produkujú chemické fungicídy, ktoré zabíjajú plesne a huby, a zabraňujú tak vzniku prirodzenej ochrany (salvestrolu) v rastlinách v reakcii na plesňovú infekciu. Salvestrol obsahujú iba plody, ktoré neboli ošetrené chemickými fungicídmi!!! Zabudnite teda na nákup ovocia a zeleniny v klasických obchodnom reťazcoch, kde je ovocie a zelenina pod režimom kontroly.
b) Prakticky všetky fungicídy blokujú produkciu “CYP1B1″. Preto, ak budete jesť chemicky spracované ovocie a zeleninu, tak bez potrebných pozitívnych účinkov

A ešte jedna dôležitá informácia na záver:
Huby a parazitické plesne sa začínajú množiť v tele, keď sa človek nachádza v tzv dlhodobom oxidatívnom strese. Strážte si, prosím, svoju acidobázickú rovnováhu v tele!

 

DESATORO onkologických prikázaní

(pre práve liečiacich sa pacientov) 

1 – Odpustíš, budeš milovať svojich blížnych a zbavíš sa stresu a hnevu!

2 – Doplníš si stravu o vitamín B17 (marhuľové, jablkové, slivkové jadrá)!

3 – Vylúčiš mäso, mlieko, vajcia a iné živočíšne výrobky (aspoň dočasne)!

4 – Vylúčiš cukor, sladkosti a sladené nápoje! (rakovina miluje cukor)

5 – Zbavíš sa iných karcinogénov! (fajčenie, alkohol, fast food, vyprážanie, atď)

6 – Budeš jesť zeleninu, ovocie, strukoviny a iné plody zeme a BUDEŠ PIŤ VELA VODY a zelených čajov!

7 – Každé ráno vypiješ doma vyrobený zeleninový džús (lepšie rozmixovaný ako odšťavený)! (cvikla, zeler, mrkva, polovica zemiaku, petržlen) aspoň 4dl.

8 – Budeš jesť veľa cesnaku, škorice a iných protipliesňových jedál!

9 – Maximálne zvýšiš príjem vitamínov, minerálov, enzýmov a antioxidantov!

10 – Budeš sa viac pohybovať (okysličovanie chorých buniek)!

Ktoré potraviny patria medzi najbohatšie zdroje fytochemikálií?

  • sója
  • brokolica
  • kapusta a kapustová zelenina
  • citrusy a bobuľoviny
  • paradajky
  • cibuľa a cesnak
 
  • Existuje nadej pre liecbu a prevenciu rakoviny a cukrovky.
  • Rakovina nie je choroba, ktoru dostavame. My si rakovinu sami vytvarame.
  • Kedze si sami rakovinu vytvarame, sami ju dokazeme aj zrusit, sami sa z nej dokazeme vyliecit.

Alkalickou (zasaditou) vyzivou a zivotnym stylom sa da zbavit nadvahy rychlostou, o ktorej by ste povedali ze nie je mozna (0.5 kg denne).

Da sa nou predist a zbavit sa vacsiny znamych chorob vratane rakoviny, sklerozy multiplex, reumy, zaludocnych vredov, astmy, alergii, migreny, menstruacnych bolesti, impotencie, straty vlasov, akne, chripky, nadchy ...

Da sa vyrazne spomalit starnutie, odstranit vrasky a ostat vitalny a zdravy do velmi vysokeho veku.


Par statistik (pre motivaciu)

Nasledovne udaje su z USA - najbohatsej a zaroven najchorlavejsej populacie na svete. Udaje predstavuju varovanie, kam sa ostatne rozvinute krajiny (vratane Slovenska) mozu dopracovat vdaka "modernemu" sposobu zivota (stress, prepracovanost, kava, alkohol, fajcenie, Coca-Cola, hranolky, hamburgre, sladkosti, vyprazane maso ...).

  • 1 z 3 americanov ma nadvahu, pred 10 rokmi to bol 1 zo 4.
  • 1 z 9 americanov vazi viac ako 115 kg.
  • Tempo narastu obezity je dvojnasobne oproti roku 1960.

Ak sa nic nezmeni do roku 2040, budu vsetci Americania obezni.

  • 15% americkych deti je obeznych.
  • Obezita je druhou najcastejsou pricinou smrti z chorob, ktorym sa da predist (obezita predchadza  alkoholu, drogam, zbraniam a autonehodam dohromady).

Par klasickych otazok a odpovedi

Otazka: "Moj dedo jedol kazdy den slaninu, klobasu, pil slivovicu a zil do 80tky."

Odpoved: Dedo zil dlho vdaka tomu, ze cely zivot fyzicky pracoval, takze mal velmi silny, robustny organizmus (nam od tukania do klavesnice bicepsy nenarastu), aj na stare kolena sa staral o zvierata a zahradu (fyzicky pohyb rapidne eliminuje toxiny), jedol jedlo ktore bolo pripravene doma, bez prisad a chemikalii, po 60tke zacal mat uz vazne problemy, ale zil do 80tky vdaka modernej medicine, ktora nas sice nevylieci (lebo sa nestara o zdroj nasho problemu), ale udrzi nas ako tak pri zivote.

 

Otazka: "Potrebujeme naozaj dalsiu dietu, nestaci nam zdravy sedliacky rozum?"

Odpoved: Niekedy si prajem, aby sme mali schopnost analyzovat cuchom alebo chutou, co je pre nas dobre alebo zle. Pravdepodobne sme tuto schopnost mali davno v minulosti, ale sme ju stratili.

Nasa dnesna zivotosprava je vysledkom mentalneho programovania rodicmi, priatelmi, reklamnymi firmami a societou, v ktorej zijeme.

V sedemdesiatych rokoch trpeli na rakovinu a infarkt ludia po 60tke. Sennu nadchu som mal ako jediny na  skole. Dnes su chore na rakovinu a infarkty uz aj deti a alergiou trpi kazdy treti skolak. Videl som pripad dvoch obeznych 10-rocnych deti, ktore dostali infarkt a pripad 20-rocneho chalana, ktory dostal infarkt a mal iba miernu nadvahu (nadvaha je jeden faktor, stupen kyseliny zo super-kyslych jedal je druhy faktor).

Takze nieco robime zle. Niekolko prikladov "zdraveho sedliackeho rozumu" :

  • "jedno vajce denne je zdrave" - vajce (aj organicke) obsahuje 38 milionov patogennych organizmov (bakterie, huby, plesne) a telu trva v priemere 3 dni sa zbavit vsetkych problemov sposobenych konzumaciou jedneho vajicka.
  • "mlieko je dobre na kosti" - mlieko obsahuje kyselinu mliecnu. Kyselina (akakolvek) je niciva pre organizmus a aby ju telo neutralizovalo, pouziva vapnik z kosti. Mlieko je jednym zo zdrojov osteoporozy. Vyrobcovia liekov na liecbu osteoporozy su si toho faktu velmi dobre vedomi, preto podporuju mliekarensky priemysel.
  • "ovocny dzus je zdravy" - ovocny dzus (aj nesladeny) predstavuje velku koncentraciu cukru (fruktozy). Cukor (v akejkolvek forme) sa metabolizuje v tele na alkohol. Alkohol v akomkolvek mnozstve nici bunky a narusa biochemicke procesy v tele. Jeden pohar dzusu narusi imunitny system natolko, ze je nefunkcny pocas nasledujucich 2-3 hodin. Ovocny dzus ma podobny efekt na organizmus ako slivovica, hruskovica alebo akykolvek iny alkohol.
  • "deci vina denne je zdrave" - alkohol je nicivy v akomkolvek mnozstve. Alkohol je cisty toxin. Je to odpadovy produkt kvasiniek a bakterii, ktory nici bunky a nervove spojenia. Pecen ho metabolizuje na acetylaldehyd (neurotoxin). Pytat sa, ake mnozstvo alkoholu je este zdrave je to iste, ako sa pytat, aka davka arzenu je este zdrava.

 

Otazka: "Nasi predkovia jedli maso a pili mlieko tisice rokov. Predsa sa nemohli mylit?"

Nasi davni predkovia zomierali v 50tke na tyfus, mor a kiahne. Zomreli skor, ako stihli ochoriet na rakovinu alebo dostat infarkt. Naviac nasi davni predkovia pracovali fyzicky po cely zivot a teda denne aktivne sportovali, do sa da len tazko porovnat s nasim dnesnym zivotnym stylom.

Existuju statistiky z vojnoveho Polska, kde dramaticky poklesol vyskyt rakoviny, infarktov, porazok a  dalsich chorob v case, ked Polsko trpelo akutnym nedostatkom masa, mlieka, masla a vajicok.

Zdrave a nezdrave cervene krvinky

Najnovsie vyskumy dokazuju, ze cervene krvinky sa netvoria v kostnej dreni, ale v tenkom creve. Preto je zivotne dolezite priviest do tenkeho creva co najkvalitnejsiu alkalicku potravu a tekutiny. Kysla strava nici povrchovu vrstvu tenkeho creva, co sposobuje tvorbu deformovanych cervenych krviniek.

Cervena krvinka ma schopnost transformovat sa na akukolvek inu bunku ludskeho tela podla potreby. Preto od kvality cervenych krviniek zavisi celkova kvalita nasho organizmu. 

 

Zdrave cervene krvinky

(prevaha zeleniny, voda)

Chore cervene krvinky

(maso, mlieko, cukor)

betterblood.net/gallery

Acid/Alkaline (kyslo/zasadita) teoria v kocke

  • pH stupnica je na meranie kyslosti tekutin (pH = potential hydrogen)

pH stupnica: 0.0 = maximalna kyselina (akumulator z auta), 7.0 = neutralna uroven (voda), 14.0 = maximalna zasada.

  • Krv je mierne alkalicka s hodnotou 7.365 pH.
  • Ak pH krvi klesne co len o 0.1 pH, telo zomiera, nakolko cely bio-elektricky system prestava fungovat.
  • Vzhladom na to, ze je tato hodnota pre ludsky organizmus takto kriticka, telo sa ju snazi udrzat za akukolvek cenu.
  • Problemom je, ze vacsina jedal ktore konzumujeme a napojov ktore pijeme je kysla - na pH stupnici hlboko pod 7.0 pH (maso, cukor, mliecne vyrobky, biele pecivo).
  • Okrem kyslych jedal a kyslych napojov, nase telo je vystavene dalsim kyselinam, ktore su produktom nasich myslienok a biologickej funkcie nasich vnutornych organov.
  • Aby telo dokazalo zdravo fungovat, musia sa kyseliny z tela vylucovat - potenim, dychanim, mocenim, stolicou. Aby sme eliminovali mnozstvo kyseliny v tele na minimum, musime konzumovat potraviny, ktore po straveni zanechavaju v organizme nie kysly ale alkalicky odpad. V pripade jedla je to zelenina, v pripade napojov je to zasadita voda.
  • Kedze ludia jedia velmi malo zeleniny, nepiju dostatok vody, a uz vobec nie alkalickej, necvicia a nespravne dychaju, telo zaplavia kyseliny a zacne zlyhavat. Vysledkom je v lepsom pripade chronicka unava, depresie a nervozita. V horsom pripade rakovina, strata pamate, caste infekcie.

Kratky hororovy pribeh

V McDonald-e si dame hamburger v bielej zemli, hranolky, Coca-Colu a kavu - kombinacia jedal, ktora predstavuje cistu kyselinu. Po traviacom procese sa kyselina dostava do krvi. Ak by nas organizmus nemal ochranny system, pribeh by pokracoval asi takto:

  • Kyselina by vypalila diery do nasich zil a doslo by k vnutornemu krvacaniu.
  • Hladina pH v krvi by klesla pod normalnu hodnotu, co by sposobilo vypinanie nervoveho systemu. pH hladina ovplyvnuje elektricku vodivost nervov. pH pokles vyvola ten isty efekt, aky vyvola prestrihutie telefonneho vedenia. Nase srdce by sa zastavilo a zacali by sme umierat v celkom neestetickych krcoch. Vojenske bio-zbrane funguju na rovnakych principoch.
  • Nasa zivotnost by bola priblizne 2 hodiny.

Ale kedze dnes je nas stastny den a nase telo ma vybudovany ochranny system, cely pribeh bude  pokracovat nasledovne:

  • Telo vytvori tukove bunky, do ktorych ulozi kyselinu a tak ju odizoluje od ostatneho okolia. Obezita nie je problemom tuku v tele. Obezita je problemom kyseliny v tele! Nadvahu mame preto, lebo jeme kysle potraviny! Ak chceme zhodit nadvahu, musime sa alkalizovat!
  • Telo vyprodukuje velke mnozstvo cholesterolu, ktory posobi ako ochranna vrstva proti kyseline na stenach zil. Ak jeme neustale len kyslu potravu, ochranna vrstva je stale hrubsia a hrubsia, co v konecnom dosledku sposobi upchatie ciev a telo je vystavene riziku vzniku infarktu.
  • Napriek tymto ochrannym krokom, telo este stale potrebuje neutralizovat kyselinu v krvi. Co telo urobi je, ze si berie na svoju ochranu vapnik z kosti. Vapnik je silne alkalicky a tak dokaze neutralizovat kyselinu v tele. Vysledkom tejto ochrannej reakcie organizmu su vsak redsie kosti (osteoporoza).
  • Traviaci proces kyslej potravy je velmi eneregeticky narocny. Nas biosystem pouzije na travenie vsetky  energeticke rezervy, co nasledne vyvolava unavu a po jedle mame tendenciu zaspat.

Rakovina

Kyselina v nasich telesnych tekutinach (nielen v krvi) drazdi okolite bunky, vyvadza ich z rovnovahy. Bunky su naprogramovane adaptovat sa na meniace sa prostredie. Kedze vsak bunky nemaju program na kysle prostredie, zacnu improvizovat.

Bunka ma 3 moznosti ako zvladnut kysle prostredie:

1. zoslabnut - my zoslabneme, nemame energiu, ochorieme

2. zomriet - spolu s nami

3. bojovat o prezitie v kyseline a mutovat / transformovat sa na iny druh bunky odolnej voci kyseline – a tu dochadza ku vzniku rakoviny.

Boj s rakovinou:

  • Musime sa alkalizovat (zelenina, zasadita voda, co najmenej kyslych jedal, pozitivne emocie)! Rakovina nedokaze prezit v alkalickom prostredi! Nase telo vie vytvorit rakovinu a vie sa jej aj zbavit! Ak je nase vnutorne prostredie alkalicke, rakovinove bunky sa dokazu transformovat spat na normalne bunky!
  • Je potrebne pouzivat sodu bikarbonu na alkalizaciu vody, ktoru konzumujeme (1/2 kavovej lyzicky na 1 liter vody). Soda bikarbona je extremne alkalicka. Existuje francuzska lekarska studia, podla ktorej sa lieci rakovina len pouzitim sody bikarbony.
  • Hydratacia je extremne dolezita.

Idealne je sa prepracovat postupne az k mnozstvu 1 liter vody na kazdych 15 kg telesnej vahy.

Idealna voda - filtrovana, alkalicka (pH = 9.5), negativne nabita (‑250mV ORP), strukturovana (max 6 molekul) (www.snyderhealth.com/water_ionizers). Negativne nabita, strukturovana voda je extremne detoxikacna na bunecnej urovni.

  • Velmi dolezita pri lieceni rakoviny (a akejkolvek inej choroby) je psychika. Negativne myslienky (strach, smutok, depresia, hnev, pocit viny) generuju viac kyseliny v organizme ako kysle jedlo a napoje. Musime urobit vsetko preto, aby sme boli stastni 24 hodin denne.

Je potrebne:

- vyhybat sa negativnym ludom a negativnemu prostrediu

- relaxovat, vazit si a mat rad sam seba

- meditovat, hladat svoju spiritualitu

- smiat sa, pozerat len komedie

- najst si zmysel zivota - mat niekoho rad, pomahat inym ludom, starat sa o psa, macku ...

  • Zelenina lieciaca rakovinu (najucinnejsie prve): avokado, brokolica, paradajky, cvikla, cesnak, kapusta (cerstva), sojove vyhonky, zazvor, mrkva, zeler, petrzlen, karfiol, cibula, lanove semena, paprika, kel.
  • Velmi ucinna je konzumacia akychkolvek vyhonkov a klickov. Najucinnejsia je vsak stava z mladej zelenej psenice (okolo 10 cm vyhonky) (www.dynamicgreens.com)
  • Podporne pripravky:

Oleje: Omega 3-6-9 olej (kombinacia rybieho, lanoveho oleja a oleja z brutnaka lekarskeho), rybi olej, za studena lisovany panensky olivovy olej, avokadovy olej, lanovy olej, konopny olej, olej z brutnaka lekarskeho - mozete vypit alebo pridat do salatov az 100 - 150 ml tychto olejov denne.

Vitaminy: C, Calcium, E, D (chodte na slnko)

Mineraly: selen

Vzacne kovy (v tekutej forme): zlato, galium, osmium, paladium, platina, ruthenium

  • Vnutorna ocista: 3 - 10 dni tekuta a vymixovana surova zelenina. Polievky, omacky alebo dzusy zo surovej zeleniny, super-zelene napoje, oleje, mineraly, vitaminy. Vyplach criev (klystir) - v crevach mozu byt usadeniny stare niekolko rokov.
  • Velmi dolezite je vyhybat sa vsetkym zvieracim proteinom okrem ryb, mrazenym a konzervovanym potravinam a vsetkym jedlam, ktore obsahuju chemicke prichute a prisady.

Informacie: www.phmiracleliving.com, www.cancerangel.com, www.cancertutor.com, www.h2omiracle.com, articlesofhealth.blogspot.com/no-more-cancer

Alkalicky zivotny styl - velmi zjednoduseny navod

Niekolko najdolezitejsich zasad na uvod:

1 - Pit pohar alkalickej filtrovanej vody kazdu hodinu.

2 - Jest surovu zeleninu s kazdym jedlom.

3 - Vylucit z jedalnicka vsetky zvieracie proteiny okrem ryb (maso, mlieko, syry, vajicka...).

4 - Najvacsie jedlo dna je obed a nie vecera.

5 - Vecer jest co najmenej a len zeleninu.

6 - Vyhybat sa sladenym napojom, perlivym napojom, umelym sladidlam, kave, ciernemu caju a alkoholu.

7 - Vyhybat sa chemikaliam v potravinach.

8 - Cvicit, pohybovat sa, sportovat, dychat.

9 - Snazit sa byt vesely, smiat sa, zabavat sa.

10 - Relaxovat, spomalit, dat si prestavku, najst si konicek.

1     Jedlo - alkalicke (zasadite) potraviny

  • 3/4 stravy ma byt alkalicka - cerstva, alebo lahko dusena zelenina.
  • 1/4 moze byt mierne kysla - strukoviny, orechy, semena, ryby, tofu
  • Stolica - je jeden z mala signalov o nasom zdravi. 

Je nutne mat stolicu kazdy den. Mat pravidelnu stolicu je kriticke pre detoxikaciu nasho systemu.

Idealna stolica: bledo-hneda, konzistencia zubnej pasty, 10 - 15 cm dlha, pomaly pada na dno, malo plynov, slaby zapach.

Nespravna stolica: tmavo-hneda, tvrda ako kamen, rozsekana na kusky, nie kazdy den - znamena ze  je clovek dehydrovany a nema dost vlakniny (zelenina). Tekuta stolica a smrtiaci zapach znamena, ze je telo toxicke a prekyslene.

  • Kazdy zivy organizmus funguje na baze bio-elektrickych impulzov s urcitou frekvenciou, ktora sa uz dnes da merat. Cim vyssia frekvencia, tym vyssia zivotna energia. Pozrite si na internete Kirlianovu fotografiu - fotografie energetickeho pola rastlin, ludi a zivocichov (www.alkavision.com/research.html, www.kirlian.com).

 

organicsprout.jpg (16071 bytes)

nonorganicsprout.jpg (13657 bytes)

naklicena sosovica

ta ista naklicena sosovica - varena 2 min

 

Priemerny zdravy organ ma energiu cca 70 MHz, super-zelene napoje 150 - 400 MHz, zelenina 70 - 90 MHz, rakovina 30 MHz, hamburger 5 MHz, cokolada 3 MHz. Smrt zacina na hranici priblizne 20 MHz.

Ak chceme mat viac energie a zdravia, musime jest jedla s vysokou frekvenciou (cerstva zelenina, vyhonky, klicky).

 

 

 

 

 

3-5 MHz - hamburger, cokolada, kolace, cukrovinky          

20 MHz - frekvencia organizmu tesne po smrti

30 MHz - rakovina

30 MHz - vyprazana strava

50 MHz - varena strava

70 MHz - energeticka uroven zdraveho organizmu

80 MHz - cerstva zelenina

90 MHz - klicky, zelene zito

150 MHz a viac - super-zelene napoje (napoj zo susenej travy)

  • Konzumovat stravu s nizkou energiou a cakat, ze nase telo bude zdrave a energicke, je rovnako nezmyselne ako chciet, aby drahe auto s vybornym motorom fungovalo na najlacnejsi benzin, do ktoreho priebezne sypeme piesok.
  • ZELENINA - surova, cerstva zelenina dopestovana bez pouzitia pesticidov.
  • OLEJ - Dobre oleje (vhodne na konzumaciu) - za studena lisovane - olivovy olej, avokadovy olej, olej z lanovych a konopnych semien, rybi olej - su nevyhnutne pre telo rovnako ako motorovy olej pre hladky chod auta. Dobry olej - pomaha budovat nove bunky, znizuje cukrovku, eliminuje kyseliny v tele (co v konecnom dosledku sposobuje chudnutie), zabranuje vzniku rakoviny, zvysuje vnutornu energiu, premazava klby a pomaha s vyprazdnovanim.

 

Zle oleje (nevhodne na konzumaciu) - tepelne spracovane - slnecnicovy, repkovy olej, canola olej. Je potrebne vylucit konzumaciu oleja, ktory prechadza tepelnym spracovanim.

 

Ak pri priprave jedla potrebujeme vyprazat, pouzijeme kokosovy olej alebo olej z hroznovych jadierok,  ktory sa vplyvom tepla nemeni na jed!

 

Kazde rano si treba dat 1-5 polievkovych lyzic oleja omega 3-6-9 (jeden z nich rybi olej), ktory eliminuje rakovinove bunky, znizuje krvny tlak, znizuje cholesterol, znizuje riziko infarktu, zabranuje reume, zlepsuje kvalitu vlasov, koze a nechtov. Rybi olej - reparuje mozgove bunky, znizuje depresiu, zlepsuje pamat, zvysuje vykon mozgu.

  • KLICKY a VYHONKY - maju extremnu uroven energie a vitaminov. Najlepsie su: zerucha, fazula mungo, cicer, sosovica, soja.

 

Priprava klickov doma - ciste strukoviny alebo semena dame do zavaraninoveho pohara, zaleme filtrovanou vodou a nechame namocene cez noc. Po 12 hodinach vodu zlejeme a pohar prikryjeme gazou. Semena preplachujeme viackrat denne a vzdy velmi dobre zlejeme vodu, aby nedoslo ku kvaseniu a nevznikala plesen. Strukoviny su chutne uz po 24 hodinach. Ake dlhe klicky chceme konzumovat je na nas.

  • SOL - soli mozeme jest kolko chceme (obmedzovanie soli je omyl). Je vsak potrebne pouzivat morsku sol. Nase telo je slane - krv, pot, slzy, vnutorne tekutiny. Telo vylucuje sol, takze ju musime telu zasa vratit. Obmedzovanim soli sa daju vyvolat niektore choroby. Bezna kuchynska sol obsahuje chemicke prisady, ktore su extremne skodlive, preto vznikol mytus o skodlivej konzumacii soli.
  • Mineraly a vitaminy - aby mal clovek dostatok mineralov a vitaminov, treba kombinovat rozne druhy zeleniny, strukovin, semien a orechov, ryby 2 x tyzdenne. Velmi dolezite je si doplnat chybajucu hladinu mineralov a vitaminov v tele suplementami na prirodnej baze (pre informaciu - www.phmiracleliving.com).
  • Treba uplne vylucit dresingy a ocot - je to cista kyselina. Ak chceme dresing na salat, urobime si vlastny: olivovy olej, sesamove semiacka, bazalka, korenie, citron (je alkalicky).

Vinny ocot ma pH 2.9 co je 13000 krat viac kysle ako voda.

  • CUKOR - druha najsilnejsia kyselina po octe je cukor. Musime sa vyhybat cukru ako sa len da. Nase telo nepotrebuje cukor na vyrobu energie. Cukor je fermentovany na acetylaldehyd (neurotoxin), kyselinu mliecnu (rozklada bunky) a alkohol (nici bunky).
  • PSENICA - ma velmi vysoky obsah cukru, vysoky obsah glutenu a bola tolkokrat geneticky modifikovana za poslednych par tisic rokov, ze je velmi tazko stravitelna.

Doporucit sa daju len nepsenicne obilniny - pohanka, quinoa.

  • KVASNICE - podporuju mnozenie kvasiniek, hub a plesni v organizme. Vsetky tieto organizmy maju odpadove produkty, ktore su silne toxicke.
  • RYZA a ZEMIAKY - obsahuju skrob co je jedna z foriem cukru.
  • NAJLPESIE ALKALICKE JEDLA (najlepsie prve):

-   vyhonky a klicky

-   zelenina - uhorka, spenat, brokolica, salat, kel, kapusta, cvikla, mrkva, paprika, redkovka, karfiol

-   ryby

-   ovocie - len avokado, rajciny, grepfruit, citron a limetka (citron je alkalicky aj ked chuti kyslo). Ostatne ovocie je prilis sladke a metabolizuje sa na kyselinu. Nepotrebujeme konzumovat sladke ovocie kvoli vitaminom. Zelenina ma vsetky vitaminy, ktore potrebujeme.

-   strukoviny - cicer, fazula, hrach, sosovica

-   semena (namocene vo vode cez noc) - slnecnicove, dynove

-   orechy (namocene vo vode cez noc): mandle, lieskove orechy (nevhodne su kesu orechy a arasidy - arasidy nie su orechy a su toxicke)

-   tofu (sojovy syr)

 

  • NAJHORSIE KYSLE JEDLA (najhorsie prve):

-   instante jedla, akekolvek jedlo s prisadou glutamanu sodneho (instantne polievky, Vegeta), masove vyrobky, pokrmy obsahujuce umele sladidla (glutaman sodny - neurotoxin, karcinogen)

-   ocot, dresingy

-   fast food (McDonald)

-   maso - hovadzie, bravcove, hydina, divina, slanina, vajicka

-   mlieko a mliecne vyrobky - jogurty, syry, maslo, zmrzlina

-   cukor, sladkosti, cokolada

-   hriby, kukurica, arasidy - obsahuju toxiny, plesne, huby a su karcinogenne

-   fermentovane produkty - sojova omacka, ocot, majoneza, nakladane uhorky, kysla kapusta, horcica, kecup, dresingy - su velmi kysle a fermentovane pomocou plesni

-   kvasnice

-   produkty zo sojoveho masa - su casto chemicky upravene, toxicke

-   cokolvek konzervovane alebo nakladane

  • Chut na sladke, ktorej sa je obtiazne zbavit hlavne v case prechodu z beznej stravy na alkalicku, pomoze zahnat preparat - susene mlade sojove klicky - SuperSoy Sprouts (www.innerlight.sk). Dalsou  moznostou je konzumacia granulovaneho sojoveho lecitinu.
  • AK SME CHORI (chripka, nadcha, angina, nevolnost) - je potrebne uplne vylucit kysle jedla a obzvlast zivocisne produkty. Vylucit tiez tazko stravitelne produkty - orechy, strukoviny, soju, tofu, ale aj vyrobky z psenice a kvasnic. Treba jest len zeleninu a pit vodu.

2     Voda

  • 70% nasho tela predstavuje voda. Voda je nevyhnutna na detoxikaciu a normalne fungovanie buniek. Hydrataciou dokazeme zahnat hlad a chudnut, nakolko vdaka vode telo zacne vyplavovat toxiny z tukovych buniek a redukovat ich pocet.
  • Idealna denna konzumacia vody je 3 - 5 litrov alkalickej filtrovanej vody (1 liter na kazdych 15 kg telesnej vahy). Ak sme nikdy nepili taketo mnozstva vody, treba zacat pomaly (1 liter a viac). Nas system sa musi na zvysenu konzumaciu vody adaptovat. Treba pit salku vody kazdu hodinu, aby sme nepretazili svoj biosystem. Zo zaciatku budeme vela mocit, lebo nase telo sa zacne zbavovat toxinov. Neskor sa daju zvladnut 4 litre vody denne aj bez casteho mocenia.
  • Vodu treba alkalizovat na pH > 7.0 tym, ze pridame 1/2 kavovej lyzicky sody bikarbony na 1 liter filtrovanej vody! Netreba sa bat sody bikarbony. Nase usta, zaludok a pankreas vyrabaju sodu bikarbonu denne na travenie potravy a neutralizaciu kyselin z jedla.
  • Ak sme velmi toxicki (jeme prevazne kysle jedla, pijeme velmi malo vody), detoxikaciu zaciname s malymi mnozstvami vody a malymi mnozstvami sody bikarbony! Ak sa nase telo detoxikuje prilis rychlo, mozeme mat vedlajsie (docasne) efekty - bolesti hlavy, hnacka, vyrazky.
  • Ak vodu kupujeme, potom musi byt bez bublin a musi mat pH > 7.0. Ak sa pH vody neuvadza, treba urobit meranie pH papierom.

Najlepsia bezne dostupna alkalicka voda: Evian, Fiji

  • Voda, ktoru pouzivame doma na varenie, pitie a osobnu hygienu, musi byt filtrovana kvalitnym filtrovacim systemom. Vhodne je tiez mat filter na sprche a vo vani pretoze cez zohriatu kozu a vdychovanim vodnej pary absorbujeme vsetky toxiny z vody. Voda z vodovodu obsahuje mnozstvo toxickych latok - chlor, bakterie, tazke kovy, necistoty, antibiotika z odpadovych vod.

(www.strava.sk, www.marlus.sk, filter.websk.net).

  • Idealna voda

1.  Filtrovana: zbavena vsetkych skodlivin.

2.  Alkalicka: 9.5 pH a viac.

3.  Negativne nabita: -250mV (ORP - Oxidacne-redukcy potencial). Negativny ORP ma blahodarne ucinky na organizmus - revitalizacia, znizenie oxidacie (korozie, starnutia) buniek.

4.  Strukturovana: zhluk atomov vody je co najmensi (5 - 6 molekul). Takto strukturovana voda  prechadza cez steny buniek ovela lahsie, takze je silne hydratacna a detoxikacna. Telo dokaze vyuzit az 90% strukturovanej vody v porovnani s 30% u beznej vody (zhluk 20 molekul).

 

Na negativny naboj a strukturovanie treba specialny pristroj (www.snyderhealth.com/water_ionizers).

  • Moc - ak je tmavozlty a zapacha, znamena to, ze je telo dehydrovane. Moc by mal byt bledozlty s minimalnym zapachom.
  • Meranie pH - ak chceme vediet hodnotu pH svojich telesnych tekutin, zmeriame si pH svojho mocu lakmusovym papierom. Ranny moc reprezentuje pH nasich vnutrotelesnych tekutin vratane vnutrobunkovej tekutiny. Idealna hodnota pH nasho ranneho mocu by mala byt 7.2 pH a vyssie. Ak je hodnota nizsia, treba sa alkalizovat.
  • Existuju specialne pripravky - kvapky na alkalizaciu vody: Prime pH (www.innerlight.sk), AlkaVision Plasma pH (www.alkavision.com).
  • Silny pozitivny ucinok pri alkalizacii a naberani energie ma napoj zo susenych trav - Super Greens - 1 cajova lyzicka na 1 liter filtrovanej vody (www.innerlight.sk)
  • Raz za den (zvlast ked je nam zle od zaludka) si treba dat do vody specialnu hlinu (typ bentonit, smecta). Hlina ma extremnu absorpcnu schopnost, takze naviaze na seba toxiny z criev a telo ich vyluci.
  • Vyborny je tiez tekuty chlorofyl - zvlast v pripade chudokrvnosti alebo ak sme chori. Cholorfyl sa v tele metabolizuje na cervene krvinky (aj preto treba jest co najviac surovej zelenej zeleniny).
  • NAJLEPSIE NAPOJE (najlepsie prve):

-   filtrovana, alkalicka, negativne nabita, strukturovana voda

-   prirodna alkalicka mineralna voda bez bublin

  • NAJHORSIE NAPOJE (najhorsie prve):

-   mlieko   

-   alkohol

-   sladene nealkoholicke napoje - Coca Cola, Pepsi...

-   energeticke napoje - Red Bull, ...

-   kava (s kofeinom, bez kofeinu)

-   cierny caj

-   perliva mineralna voda

-   ovocny dzus

 

Kava ma pH 4.2 - je priblizne 700 krat kyslejsia ako voda.

Coca-Cola ma pH 2.5 a je 50,000 krat kyslejsia ako voda.

Na neutralizaciu 1 pohara Coca-Coly je potrebne vypit 32 poharov alkalickej vody.

 

 

3     Zvieracie proteiny

  • Vecna otazka - Su ludia masozravci?

Stavba tela masozravca:

-   Nema stolicky, len spicate zuby stavane na odtrhnutie masa

-   Nevie zut, lebo sa mu sanka pohybuje len hore, dolu a nie do stran (pes len odkusne a prehltne)

-   Ma pazury na pridrzanie koristi

-   Tenke crevo ma kratke, lebo maso je velmi toxicke a musi sa vylucit co najskor

-   Spi 12 - 16 hodin denne, lebo spotrebuje vsetku energiu na spracovanie proteinov

-   Ma psychologicke nutkanie lovit

 

Stavba tela bylinozravca (teda aj cloveka):

-   Ma stolicky na drvenie rastlin

-   Vie zut, sanka sa pohybuje do stran

-   Nema pazury

-   Tenke crevo ma dlhe - na pomale spracovanie vsetkych zivin z rastlin

-   Spi 6-8 hodin denne

-   Ma psychologicke nutkanie odtrhnut zeleninu alebo ovocie

  • Jediny zvieraci protein bez negativnych ucinkov na ludsky organizmu je ryba (nie z konzerv).   
  • Maso - kuracie, morcacie, hovadzie alebo bravcove maso, ktore je mozno kupit v obchodoch, je plne hormonov, steroidov a antibiotik.

Len pre zaujimavost: polovica svetovej produkcie antibiotik konci v kravach a osipanych. Hovadzie maso v obchodoch je zafarbene na cerveno, aby vyzeralo lepsie. Kuracie prsia su chemicky bielene, aby vyzerali belsie. Kurence sa krmia arzenom, lebo zabija parazity a zabranuje chorobam. Mlieko obsahuje steroidy, rastove hormony, antibiotika a stresove hormony.

  • Salat obsahuje v priemere 50 mikroorganizmov, klobasa 500 milionov (bakterie, kvasinky, plesen)!
  • Kvoli vitaminu B12 je treba jest 2 krat do tyzdna ryby. V pripade, ze nekonzumujeme ryby, treba brat synteticke vitaminy (www.vegansociety.com).
  • Mlieko - mlieko je jedlo, nie napoj! Mlieko nie je urcene pre ludi! Mlieko je nastavene na zaludocny system telata, aby pribralo za par tyzdnov 100 kg.

Mlieko vytvara toxicky povlak na vsetkych slizniciach - nosom pocinajuc a hrubym crevom konciac. Mlieko sposobuje dychacie problemy, alergie a astmu.

Vacsina ludi nevie spracovat laktozu. Laktoza sa transformuje na kyselinu mliecnu, ktora sposobuje zapaly svalov a klbov (reuma). Aby telo neutralizovalo kyselinu mliecnu, pouzije vapnik z kosti - mlieko sposobuje osteoporozu (notmilk.com). Vyrobcovia liekov na osteoporozu to dobre vedia, preto podporuju mliekarensky priemysel.

  • Z beznej stravy je potrebne vylucit najma:

-   bravcove maso - osipane nemaju lymfaticky system, vsetky jedy ostavaju v mase

-   kuracie maso - kurence nemaju mocovy system, moc ostava v mase (preto je take stavnate)

-   vajicka - 1 vajicko ma 38 000 000 patologickych organizmov (bakterie, plesne, huby, kvasinky), telu trva 3 dni sa zbavit toxinov z jedneho vajicka

  • Zdroj proteinov (bielkovin):

Ryby

Strukoviny: fazula, hrach, sosovica, tofu

Zelenina: brokolica, mrkva, kapusta, karfiol, uhorka, paradajky, kel, salat, spenat

Ovocie: avokado

Orechy: mandle, lieskove orechy 

Semena: slnecnicove, sezamove    

  • Zdroj vapnika: ryby, sezamove semena, kel, mandle, soja, petrzlen, cicer, cervena fazula, brokolica
  • AK SME CHORI (chripka, nadcha, angina, nevolnost) - treba vysadit vsetky zivocisne proteiny vratane ryb, masla, zmrzliny.

4     Spravne kombinacie jedal

  • Proteiny sa neznasaju so skrobmi! Inymi slovami

Proteiny (ryby) jeme len so zeleninou

Skroby (pohanka) jeme len so zeleninou

Dovod:

Zaludok pouziva ine enzymy na skroby a ine na proteiny. Ak jeme proteiny so skrobmi, zaludok uvolni oba enzymy naraz a tie sa navzajom neutralizuju. Strava ostane velmi dlho v zaludku nestravena a toxiny z kvasenia otravia cely organizmus. Ked zjeme rezen s ryzou citime sa sviezi alebo unaveni?

  • OVOCIE sa neznasa so ziadnym inym jedlom! Ovocie treba jest na prazdny zaludok (stravi sa za 30 min). Ak sa ovocie stretne s cimkolvek v zaludku, zacne kvasit a kvasne produkty otravia organizmus.
  • Nacasovanie jedla. Traviaci system nepracuje po cely den rovnako.

RANO: jeme nieco lahke, lebo zaludok sa len zacal rozbiehat - zelenina, polievka, pohanka. Ziadne proteiny.

OBED: Zaludok bezi na plny vykon od 10 do 15 hodiny. Mozeme jest tazsie jedla - ryby, tofu, cestoviny, strukoviny.

NASE HLAVNE JEDLO DNA JE OBED A NIE VECERA !!!  NAJVIAC SA PRIBERA Z TAZKEJ VECERE!!!

VECER: Zaludok sa zacina postupne vypinat okolo 18 - 20 hodiny. Ak jeme nieco neskor, ostane to v zaludku nestravene az do rana a kvasenie otravi nas organizmus. Je dobre zjest nieco male okolo 17 hodiny, aby sme vecer neboli extremne hladni. Na veceru jeme len zeleninu, alebo nieco velmi lahke. Treba sa vyhybat proteinom a comukolvek, co obsahuje cukor.

PRESTAVKA MEDZI JEDLAMI: Zaludok potrebuje 2 - 3 hodiny na spracovanie jedla bez vyrusovania. Ak zjeme nieco medzi jedlami, traviaci proces sa porusi a vytvori sa prebytocne mnozstvo kyselin v zaludku.

  • Neprejedat sa! Zaludok potrebuje 1/3 svojho priestoru na miesanie a spracovanie jedla. Ak sa prejeme, zaludok bude vystresovany z napatia a nedostatku priestoru. Spracovanie jedla sa rapidne spomali a jedlo sa prilisnym kvasenim stane toxickym.
  • Spanok - treba ist do postele pred polnocou, spat 7 - 8 hodin. Nase telo je nastavene na udrzbu, cistenie a detoxikaciu od polnoci do 3 hodiny rannej. Ak v tom case nespime, rano sa zobudime unaveni (stale sme toxicki z predosleho dna, lebo udrzba neprebehla).
  • Knihy: Fit for Life by Harvey and Marilyn Diamond, www.amazon.com/Fit-Life-Harvey-Diamond (Ako si ovladat telo - Harvey a Marylin Diamond).

5     Pozitivne emocie

  • Negativne myslienky (strach, hnev, depresia) generuju viac kyselin ako akekolvek jedlo!

Rakovina, alergie, astma, mozgove poruchy, reuma - su casto vysledkom negativnych emocii!

  • Aby sme boli zdravi, musime najst dusevnu rovnovahu. Vyborne su meditacie, joga, masaze, mentalny trening (knihy od Tonyho Robbinsa, alebo Kurta Tepperweina)

(www.martinus.sk/knihy/autor/Kurt-Tepperwein)

  • Ako prerusit svoje destruktivne myslienkove pochody?

Destruktivny program: Lahko sa nahnevam, ked so mnou niekto nesuhlasi.

Prerusenie programu: Ked zacnem citit, ze som nahnevany, 3 krat sa zhlboka nadychnem a spomeniem si na 3 veci, za ktore som vo svojom zivote vdacny.

  • Relaxacne techniky - hlboke a pomale dychanie, silou vole si uvolnit svaly, specialne brusne svaly a svaly na tvari. Zatvorit oci a predstavit si seba na nejakom pokojnom mieste - na plazi, vo vani s horucou vodou.
  • Napisat si zoznam veci, ktore ma robia stastnym(nou). Spomenut si na stare konicky, sporty, oblubene miesta.
  • Pozerat komedie, pozitivne filmy, pocuvat dobru hudbu, smiat sa, spievat si, tancovat, robit aerobne sporty - vytvaraju endorfiny (hormon stastia).
  • Spytat sa sam seba: "Bude tato situacia mat nejaky vyznam o rok?", "Mozem sa nieco naucit z tejto situacie?"
  • Informacie:

Don't Sweat the Small Stuff... and It's All Small Stuff by Ph.D., Richard Carlson (www.amazon.com/Dont-Sweat-Small-Stuff)

Awaken the Giant Within: How to Take Immediate Control of Your Mental, Emotional, Physical and Financial Destiny! by Anthony Robbins (www.amazon.com/Awaken-Giant-Within-Immediate-Emotional)

The Secret (thesecret.tv)

6     Chemikalie

  • Treba si vzdy pozorne precitat etikety na kazdej potravine z obchodu, ktoru davame do ust (rovnako treba postupovat v pripade napojov, zuvaciek, zubnej pasty).

Pomocka: Ak nevieme vyslovit slovo na nalepke, tak to nejedzme!

  • Vyhybat sa vsetkemu chemickemu, vsetkemu co nevyrastlo v prirode.
  • Vyhybat sa chemicky upravenym potravinam: instantne jedla, instantne polievky, spracovane maso (klobasy, parky, salamy), konzervovane potraviny.
  • Snazit sa priblizit co najviac k prirode: zelenina, voda, strukoviny, ryby.
  • AK SME CHORI (chripka, nadcha, angina, nevolnost) - chemikalie z jedal ako cukriky, cokolada, cipsy, keksy, kolace, zmrzlina zvysuju stres v nasom organizme. Doba regeneracie z choroby moze byt 3 - 5 krat dlhsia.

7     Umele sladidla

  • Jednoduche pravidlo: NEPOUZIVAT UMELE SLADIDLA ZA ZIADNYCH OKOLNOSTI!
  • Treba sledovat etikety s napismi "Light", "Sugar-free", "Bez cukru" - ci pouzivaju umele sladidla!

Takmer kazda zuvacka a instantne jedlo obsahuje Aspartam!

  • V pripade diabetikov - treba pouzivat steviu ako nahradu cukru - je to rastlinna nahrada cukru bez vedlajsich efektov.

(www.casopiszahradkar.sk/zahradkar/clanky/bylinky/stevia-nahrada-cukru.html)

  • Choroby z umelych sladidel:

-   Defekty narodenych deti.

-   Mozgove nadory, mozgove poruchy (zachvaty, Parkinson, Alzheimer).

-   Priberanie na vahe - ludia pouzivaju umele sladidla, aby zhodili vahu a kulturisti pouzivaju umele sladidla, aby pribrali na vahe (to druhe je pravda).

  • Aspartam bol na zozname bojovych latok Pentagonu, pretoze je to neurotoxin.

V Japonsku su po 30 rocnom vyskume vsetky umele sladidla zakazane. Vsetky okrem stevie.

  • Umele sladidla (chemikalia / produkt):

-   Aspartame (Nutrasweet, Equal)

-   Sucralose (Splenda)

-   Sacharin

(www.sweetpoison.com)

8     Dychanie

  • Jogini tvrdia, ze mame prideleny urcity pocet dychov na cely zivot. Ak dychame pomalsie, budeme zit dlhsie (je to dobra pomocka na zapamatanie a motivaciu).
  • Spravne dychanie: Jogovy plny dych do celych pluc, brucho sa musi pohybovat, 2 - 3 sekundy nadych, 3 - 4 sekundy vydych.
  • Dychanie pre zvysenie energie: 4 prudke nadychy cez nos, 4 prudke vydychy cez usta.
  • Hlboky vydych odvadza toxiny z krvi, hlboky vdych okyslicuje krv.
  • AK NEDYCHAME ZHLBOKA A DO BRUSNEJ OBLASTI: Zazivanie sa spomali, posuvanie jedla cez traviaci trakt sa spomali. Jedlo sa nemoze uplne absorbovat, stava sa prilis toxickym od zazivacich stiav.

Plytke dychanie sposobuje tiez: unavu, bolesti v hrudniku, zaludocne problemy, studene a necitlive ruky.

  • AK DYCHAME ZHLBOKA A DO BRUSNEJ OBLASTI: Jedlo sa absorbuje rychlo a uplne (bezo zvysku), nesposobuje kyselinu a ukladanie tukov, masiruje vnutorne organy, zvysuje rychlost travenia, vyrazne zlepsuje vyprazdnovanie. Zvysuje sa vnutorna energia a vykon mozgu.

9     Cvicenie

  • Jedy z nasho tela su zhromazdovane v lymfatickom systeme. Problemom lymfatickeho systemu je, ze nema pumpu. Pumpou su nase svaly - jedy z nasho tela su vylucovane len ak sa pohybujeme a namahame svaly.
  • Ak cvicime, lymfaticky system vyluci nazbierane toxiny v priebehu 1 hodiny. Ak necvicime, cyklus trva 24 hodin.
  • Svalova namaha nam da energiu, zlepsi nase sebavedomie, sposobi chudnutie, zlepsi travenie, mozog dostane viac kyslika a zlepsi sa prietok krvi, takze sa nam zlepsi pamat, koncentracia a rychlost reakcii.
  • Ranne cvicenie zvysuje rapidne energiu na cely den a rozbehne traviaci system. Cvici sa len zlahka - joga, chodza, kratky beh, rozcvicka. Tazke cvicenia nie su vhodne - svaly a slachy nie su rano dostatocne silne.
  • Cvicit treba kazdy den. Minimalne 3 krat do tyzdna treba cvicit aerobne (beh, aerobic, tenis), 45 min, so spotenim (potenim sa telo detoxikuje). Zvysne dni treba robit doplnkove cvicenia (joga, strecing, plavanie, bicyklovanie).
  • Necvicime, aby sme sa znicili! Ak zaciname s cvicenim, cvicime len kazdy druhy den. Ak cvicime intenzivne, treba dat telu cas na zotavenie. Svaly su po cviceni plne kyseliny mliecnej, takze treba pit vela alkalickej vody na detoxikaciu a zabraneniu svalovej horucke. Kratko po cviceni treba jest - svaly potrebuju karbohydraty (zelenina) a proteiny (ryby, strukoviny) na opravu namahanych svalovych tkaniv.
  • Ak nie sme schopni cvicit, treba vyhladat lymfatickeho masera a dopriat si lymfaticku masaz 2 krat do tyzdna.
  • AK SME CHORI (chripka, nadcha, angina, nevolnost) - cvici sa len velmi zlahka (lahky aerobik, joga alebo tanec). Lymfaticky system sa musi pohybovat, ale nesmie sa zvysit kyselina v organizme tazkym cvicenim.

10   Zahrievanie sa

  • Ked sa telo zohreje, dochadza k "roztapaniu" tukovych buniek a uvolnovaniu kyselin ulozenych v tychto bunkach - tuk sa lahsie uvolnuje pri vyssej teplote tela - vyborne posobi sauna alebo aj horuci kupel (cca 40 stupnov) - pridat 1/4 salky sody bikarbony a 1/2 salky morskej soli.
  • Horuca krv tiez cisti cievy od ulozeneho cholesterolu (rovnaky efekt ako ma horuca voda na mastny tanier).        
  • Pozor: ak len zaciname menit zivotny styl, netreba si davat extremne teply kupel, dlhy cas v saune, prechod zo sauny do studeneho bazena, dlhe aerobne cvicenie - vsetko predstavuje namahu pre srdce.
  • AK SME CHORI (chripka, nadcha, angina, nevolnost) - Moj sposob boja s nadchou: Citim, ze na mna ide nadcha - citim sa cudne, citim napatie v svaloch, citim vlny tepla a chladu. Zredukujem jedenie na minimum. Jem len ked som velmi hladny a len zeleninu. Pijem vodu so sodou bikarbonou - tolko kolko len zvladnem (3 litre su minimum). Pijem vela bylinkovych cajov - mata pieporna, kamilky. Vecer pred spanim zapijem Aspirin horucou vodou, urobim si horuci kupel so sodou bikarbonou a morskou solou. Idem spat, potim sa a rano som bez nadchy.

Zdroje informacii

  • Voda

https://www.strava.sk/showdoc.do;jsessionid=612F4DFDD403E40E1E8DA01BA03AD20F?docid=3012

https://www.marlus.sk/

https://www.google.sk/search?hl=sk&q=voda+filter&meta=

  • Zelene pripravky

https://www.innerlight.sk/

https://www.google.sk/search?hl=sk&q=zeleny+napoj&meta=

https://www.greenfoods.cz/

https://www.zelenepotraviny.delnicky.sk/

  • Knihy

https://www.martinus.sk/

- Kurt Tepperwein, Omladzujuce odkyslenie

- Tajomstvo (The Secret) kniha je v tlaci

Starsie ceske knihy:

- Anthony Robbins, Nekonecná síla

Choroby a symptomy z kyseliny

Pociatocne symptomy
  • Akne
  • Nervozita
  • Bolesti v svaloch a klboch
  • Studene ruky a chodidla
  • Zavraty
  • Malo energie
  • Alergie z jedla
  • Hyperaktivita
  • Zachvaty paniky
  • Menstruacne bolesti, krce, uzkost, depresie 
  • Nizka sexualna energia
  • Zadrziavanie vody v tele (opuchnutie noh a ruk)
  • Palenie zahy
  • Hnacka
  • Zapcha
  • Horuci, alebo silne zapachajuci moc
  • Mierne bolesti hlavy
  • Zrychleny dych
  • Zrychlene, alebo nepravidelne buchanie srdca
  • Biely jazyk
  • Tazke vstavanie rano
  • Hlieny, upchaty nos
  • Kovova chut v ustach
Stredne pokrocile symptomy
  • Opary (Herpes I & II)
  • Depresie
  • Strata pamate
  • Strata koncentracie
  • Migreny
  • Nespavost
  • Narusene vnimanie - cuch, chut, zrak, sluch
  • Astma
  • Bronchitida
  • Senna nadcha
  • Bolesti usi
  • Koprivka
  • Opuchliny
  • Virusove infekcie (chripka, nadcha)
  • Bakterialne  infekcie (stafylokok, streptokok)
  • Plesnove infekcie (kandida, vaginalna plesen, plesen medzi prstami na nohach)
  • Impotencia
  • Zapal mocoveho mechura a trubice
  • Gastritida (zaludocny katar)
  • Zapal criev (kolika)
  • Intenzivne vypadavanie vlasov
  • Psoriaza
  • Zajakavanie sa
  • Necitlivost a brnenie v prstoch
  • Zapal nosovych dutin
Pokrocile symptomy
  • Schizofrenia
  • Poruchy ucenia
  • Skleroza multiplex
  • Reuma
  • Leukemia
  • Tuberkuloza
  • Rakovina

Zdroj: Alkalize or Die, Dr. Theodore A. Baroody, 2001.

Fajcenie

Pisat nieco k fajceniu je zbytocne takze len obrazky:

Viac obrazkov: www.tobacco-facts.info

Predsa len si neodpustim par faktov na temu fajcenie:

  • Rakovina pluc ma 85% umrtnost
  • Nici zuby (vyvolava urcity druh bakterie v ustach)
  • Sposobuje problemy s otehotnenim, potraty, poskodene deti
  • Nieco pre muzov - sposobuje impotenciu
  • Nieco pre zeny - nici tvar (predcasne starnutie v dosledku degeneracie koze)

 

 

 

 


Alkalicke a kysle jedla a napoje - prehlad

 

NAJVIAC ALKALICKE

Stredne alkalicke

Malo alkalicke

KATEGORIA JEDLA

Malo kysle

Stredne kysle

NAJVIAC KYSLE

Zerucha vyhonky/trava

Soja vyhonky

Uhorka

Akekolvek vyhonky, klicky

Akakolvek trava

Kel

Petzlen

Morske rastliny

 

 

Spenat

Cvikla (cerstva)

Cervena redkovka

Kapusta

Brokolica

Zazvor

Zelena fazulka

Hlavkovy salat

Zeler

Paprika

Mrkva

Karfiol

Kalerab

Ruzickovy kel

Cukina

Chren

Cibula

Por

Hrach (cerstvy)

Paprika

Tekvica

Baklazan

Biela redkovka

Asparagus

Articoky

Zelenina

 

Korenova zelenina

 

 

 

Varena zelenina

 

Mrazena zelenina

 

Sladke zemiaky

Nakladana zelenina

Hriby

Kysla kapusta

Konzervovana zelenina

 

Sojovy lecitin - cisty

 

Lima fazula

Biela fazula

Sosovica

Tofu

Sojova muka

 

Strukoviny

 

 

 

 

Cicer

Cervena fazula

Cierna fazula

 

 

Tekvicove semena

Zerucha semeno

Pohanka

Quinoa

Sezamove semena

Kmin

Rasca

Fenikel

 

Obilniny

Semena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Basmati ryza

Lanove semena

Slnecnicove semena

Proso

Hneda ryza

Psenica

Divoka ryza

Biela ryza

Ovsene vlocky

Ovos

 

Jacmen

Kukurica

Raz

 

 

 

 

 

Mandle (namocene)

 

Orechy

 

 

Brazilske orechy

Lieskovce

 

Vlasske orechy

Kesu orechy

Arasidy

Arasidove maslo

 

 

 

 

Placky z pohanky, alebo quinoa

 

Chleby

(zemle, pity, tortily)

 

Chlieb z naklicenej psenice, alebo spaldovej psenice  (bez kvasnic a cukru)

Celozrnny chlieb      

Razny chlieb

Biely chlieb

Piskotove cesto

 

 

 

Olivovy olej         

Kokosovy olej

Lanovy olej         

Sezamovy olej

Rybi olej

(vsetky za studena lisovane)  

      

Tuky a oleje

 

 

 

Slnecnicovy olej

Canola olej

Olej z hroznovych semien  

Margarin      

Maslo

Kukuricny olej      

 

 

 

Avokado

Paradajka

Citron

Limetka

Grapefruit

Kokos - cerstvy

 

 

 

Ovocie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marhula

Cucoriedka

Ceresna

Slivka

Nektarinka

Zlty melon

Hrozno

Jablko

Hruska

Banan

Pomaranc

Mandarinka

Ananas

Jahoda

Papaja

Mango       

Cerveny melon

Malina

Broskyna

Ribezle

Malina

Sipka

 

 

 

Susene ovocie

Zavarane ovocie

Materske mlieko

 

mandlove mlieko

Mliecne produkty

 

 

 

 

Sojove mlieko

Ryzove mlieko

 

 

   

Mlieko

Smotana

Syr, Tvaroh

Zmrzlina

Jogurt

Sojovy syr

 

 

 

Maso

Hydina

Ryby

 

 

 

 

Sladkovodna ryba (volne chytena, nie z farmy)

 

 

Morska ryba (volne chytena, nie z farmy)

 

Bravcove

Hovadzie

Hydina

Slanina

Vajcia

Organy

Sardinky (konzerva)

Tuniak (konzerva)

Krevety

Ryba z farmy

Morska sol

Cesnak

Cibula

Zazvor

Oregano

Paprika

Cayenne paprika

Bylinky

Vacsina korenin

 

 

Prisady

Bylinky

Koreniny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kari korenie

Vanilka

Stolova sol

Kecup

Majoneza

 

Ocot

Jablcny ocot

Horcica

Ryzovy sirup

Sojova omacka

Vegeta

Dzem, lekvar

Kvasnice

Kakao

 

 

Stevia

Cukrovinky

Sladidla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umele sladidla (Sacharin, Aspartam, Xylitol )

Biely cukor

Repny cukor

Cokolada

Med

Sirup

Fruktoza

Alkalicka voda

 

Caj (bylinkovy, zeleny)

Prirodna voda (Fiji, Hawaiian, Evian)

Destilovana voda

Napoje

 

 

 

 

 

Ryzove mlieko

Perliva voda

Soda

Ovocny dzus cerstvy

 

 

Tvrdy alkohol

Pivo

Vino

Kava

Sladene napoje

Caj (cierny) Ovocny dzus

Soda bikarbona

 

 

 

Rozne

 

 

 

 

Tajomstvo liečivého citróna odhalené!

Najprv citrón vyžmýkajte. Potom ho pridajte do vody a primiešajte k tomu med. Je to výborné pre zdravie a ako prevencia rakoviny. Rada pre tých, ktorí majú cysty a nádory. Zdá sa vám to až príliš jednoduché?

Citrón je blahodárnym bojovníkom proti rakovine, je lepší ako chemoterapia. Tak toto je posledná novinka v medicíne, ktorá bola nedávno zverejnená. Citrón bol označený ako zázračný a blahodárny produkt prírody v likvidácii karcinogénnych buniek. Zistilo sa, že je 10 000 krát účinnejší než samotná chemoterapia.

V čom je ukryté liečivé tajomstvo citrónu?

Zložky citrónu vykazujú 100 krát lepší účinnosť než aký má liek používaný bežne vo svete k snižovaniu rastu rakovinotvorných buniek. Informácie o týchto fantastických účinkoch citrónu pochádza z najväčších medicínskych laboratórii na celom svete, kedy bolo vykonaných mnoho dokazujúcich pokusov už od roku 1970. Tieto pokusy, dnes už podložené, dokazujú, že citrón napomáha k likvidácii karcinogénnych buniek u dvanástich typov rakoviny. Hlavne rakoviny hrubého čreva, prostaty, pľúc a slinivky brušnej.

Chuť citrónu určite pozná každý z nás. Vedci ho odporúčajú konzumovať tak často ako sa len dá. Existuje mnoho variant citrónov a limetiek, stačí si len vybrať. Môžete jesť dužinu, vyžmýkať si šťavu, pripraviť sorbety alebo ho napríklad pridať do pečenia.

Ak sa rozhodnete zvýšiť svoju konzumáciu citrónov, jedna rada na záver. Vypláchnite si po nich ústa čistou vodou. Kyselina citrónová má rada zubnú sklovinu.

 

Citrón je lepší ako chemoterapia!!!

 
  • Toto je posledná novinka v medicíne, efektívna v boji proti rakovine.
Čítajte pozorne túto správu z medicíny, ktorá bola práve publikovaná.
Je to zázračný a blahodárny produkt prírody k likvidácii kancerogénnych buniek.
  • Je 10 000-krát účinnejší ako samotná chemoterapia.
  •  Prečo nie sme o tomto fenoméne už dávno informovaní?
  • Pretože existujú laboratóriá, ktoré vyrábajú syntetické lieky a ktoré týmto firmám dodávajú tučné zisky.
  • Môžete teraz pomôcť nielen sebe ale aj svojim blízkym a priateľom touto informácií, a totiž - citrón je výborný prostriedok pre prevenciu chorôb.
  • Jeho chuť je príjemná a neprodukuje hrozivej vedľajšie účinky ako chemoterapia. Ak máte možnosť, pestujte citrusovité plody na svojej záhrade.
 
  • Koľko ľudí zomiera len preto, že toto tajomstvo je uchované len preto, aby korporácia zarábali na ľudskom nešťastí ....?
 
  • Existuje mnoho variet citrónov a limetiek, môžete si vybrať.
 
  •  Môžete jesť dužinu, vymačkať si šťavu, sorbety, pridať do pečiva.
 
  •  Citrón má mnoho atribútov, najzaujímavejšie je však účinok pôsobiaci na cysty a nádory.
  •  Táto plodina zabraňuje vzniku rakoviny.
 
  • Niektorí tvrdia, že má veľké použitie proti všetkým typom rakoviny.
 
  •  Pokladá sa tiež za antimikrobiálne, antibakteriálne, anti myotický protiparazitické prostriedok, reguluje vysoký krvný tlak, má andidepresivní účinky, ovplyvňuje priaznivo nepokojné nervy.
 
  •  Prameň týchto informácií je fascinujúce: pochádza z najväčších medicínskych laboratórií na celom svete, kde sa urobilo veľa dokazujúcich pokusov uz od roku 1970. Tieto pokusy, dnes už podložené, dokazujú:
 
  • likvidácii kancerogénnych buniek u dvanástich typov rakoviny - hlavne rakoviny hrubého čreva, prsníka, prostaty, pľúc a pankreasu.
  • zložky citróna vykazujú 100 lepšiu účinnosť než aký má liek adriamycín, čo je chemoterapeutický prostriedok používaný bežne vo svete k znižovaniu rastu rakovinových buniek.
 

  • A ešte niečo prekvapivého: rakovinové bunky mizne, ale zdravé zostávajú.

Ľanové semeno - zázračná zbraň

Také označenie si ľan vyslúžil preto, lebo v dávnych časoch mal mnohoraké využitie: slúžil ako potrava, na výrobu plátna i ako výborný liek. Dnes sú všeobecne známe jeho účinky pri zvyšovaní činnosti čriev, odstraňovaní zápchy alebo zastavení hnačky, pri zápale žalúdka a žalúdočných vredov. Menej sa už vie o jeho blahodarnom pôsobení proti rakovine.

Tajomstvo účinku

Ľanové semeno je zložené zo 42 % tukov a 28 % vlákniny, je vynikajúcim zdrojom omega-3 mastnej kyseliny, lignanov a vlákniny. Všetky tieto tri zložky sú dôležité a spoločne prispievajú k zachovaniu zdravia.

Ľanový olej obsahuje dve esenciálne polynenasýtené mastné kyseliny, ktoré si telo človeka nie je schopné samo vyprodukovať a podobne ako vitamíny a minerály ich môže získať iba prostredníctvom stravy. Ako väčšina rastlinných olejov ľanový olej obsahuje esenciálnu linolovú kyselinu (omega-6), ktorá je nevyhnutná na prežitie. Na rozdiel od väčšiny ostatných olejov obsahuje najväčšie množstvo ďalšej esenciálnej mastnej kyseliny - alfa-linolénovú kyselinu (ALA). Ide o východiskovú rodičovskú zlúčeninu všetkých omega-3 mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutne dôležité nielen pre zachovanie zdravia, ale života vôbec. Telo si z nich časť premení na blahodarné prostaglandíny, ktoré sú schopné zabíjať nádorové bunky. Nedostatok ALA (čo je typické pre západný – nezdravý spôsob stravovania) zodpovedá za tvorbu škodlivých enzýmov tzv. oxydáz, ktoré indukujú rast nádoru a sú príčinou mnohých chronických porúch.

Lignany sú najvýznamnejšia zložka šupiek ľanového semena a ľanové semeno je ich najbohatším potravinovým zdrojov. Obsahuje ich 100- násobne väčšie množstvo v porovnaní s akoukoľvek inou rastlinnou potravou. Lenže pri lisovaní sa zhruba 98 % lignanov odstráni. Niektorí výrobcovia lignany vracajú späť do oleja, ale mnohí nie. Kontrolujte preto etikety – najzdravšie je užívanie oleja, do ktorého boli lignany opäť vrátené. Patria do rodiny fytochemikálií, ktoré v súčasnosti pútajú pozornosť mnohých výskumníkov. Lignany okrem antioxidačných účinkov významne ovplyvňujú metabolizmus a funkciu hormónu estrogénu. Účinkujú v tele ako slabé estrogény a pôsobia proti silnejšiemu estrogénu vlastného tela. Črevné baktérie premieňajú lignany na enterolaktón a enterodiol, ktoré sa absorbujú cez črevnú stenu a putujú k tkanivám a do krvi. Naväzujú sa na hormonálne receptory v prsných, ale aj vo vaječníkových a maternicových bunkách, a tak znižujú nadmerný účinok ľudského estrogénu. Zistilo sa, že dostatočná hladina enterolaktónu v krvi znižuje riziko rakoviny prsníka. Napríklad Dr. Lillian Thompsonová z University of Toronto skúmala ženy s čerstvo určenou diagnózou rakoviny prsníka. Tieto ženy potom denne dostávali najedenie rozomleté ľanové semená (25 g). Medzi diagnózou a operáciou ubehli v priemere asi tri týždne a výsledok bol nad očakávanie. Pri operácii, keď lekári nádor odstránili, zistili, že sa výrazne zmenšil. Vláknina takisto plní významnú úlohu pri obmedzovaní rizika rakoviny. Viaže škodlivé chemikálie – karcinogény, ktoré vďaka nej vylúčime skôr, ako ich stihneme prijať do orgánov tela a poškodiť si ich. Okrem toho vláknina vytvára v črevách priaznivé prostredie pre užitočnú bakteriálnu flóru. Navyše sa pôsobením črevných enzýmov a mikróbov rozloží na mastné kyseliny s krátkym reťazcom, ktoré majú protirakovinový účinok.

Ľanové semeno proti rakovine

Jeden z veľmi dôležitých a ďalekosiahlych medicínskych objavov 20. storočia urobila v roku 1951 nemecká biochemička Dr. Johanna Budwigová, PhD., patriaca medzi významné európske autority v oblasti tukov a výživy. Doktorka Budwigová pozorne študovala vzorky krvi svojich pacientov a hľadala súvzťažnosť medzi kvalitou u chorých a zdravých ľudí. Po preštudovaní tisícok krvných vzoriek objavila rozdiel spočívajúci v tom, že zdraví ľudia mali v krvi vyšší obsah tukov omega-3 ako chorí, nevyhnutných pre správnu činnosť organizmu. Začala teda hľadať najlepšiu cestu ako získať tuky omega - 3, ktoré by sa vhodne rozpúšťali v ľudskom organizme . Po mnohých experimentoch zistila, že vynikajúcim zdrojom tukov t ypu omega- 3 sú drobučké semienka ľanu. Avšak iba ľanový olej chránený pred teplom a oxidáciou vyvolanou kyslíkom a svetlom sa ukázal ako dostatočne neporušený, aby skutočne prospieval ľudskému zdraviu. Nesprávne získané a skladované oleje rýchle zožltnú a potom ľudskému zdraviu, naopak, škodia. Doktorka Budwigová ďalej zistila, že vážne chorí pacienti na rakovinu, na rozdiel od zdravých, mali v krvi nedostatok niektorých dôležitých esenciálnych látok nazývaných fosfatidy a lipoproteíny. Ak však tieto prírodné zložky podávala svojim pacientom počas troch mesiacov, nádory u nich postupne ustúpili, slabosť a anémia sa stratila a obnovila sa im životná energia.

Prírodná cesta

Symptómy rakoviny,ako aj dysfunkcie pečene a diabetes 2. typu sa zmiernili. Doktorka Budwigová potom objavila prírodnú cestu, ako možno ľuďom čo najvhodnejšie dodať esenciálne zložky, nevyhnutne potrebné ako súčasť každodennej stravy. Jednoducho konzumáciou kombinácie dvoch prírodných chutných potravín – cottage cheese a ľanový olej (semeno), ktorými možno rakovine nielen predchádzať, ale v mnohých prípadoch ju aj vyliečiť.  Diéta doktorky Budwigovej po viac ako desiatich rokoch klinickej aplikácie pomohla tisícom ľudí, ba dokázalo sa, že bola úspešná i tam, kde ortodoxný spôsob liečby zlyhal. Po oboznámení sa s dosiahnutými liečebnými úspechmi doktorky Budwigovej sa mnohí vedci po celom svete začali zaujímať a študovať účinky ľanového oleja. Výsledky veľkého počtu výskumov uskutočnených v 90. rokoch minulého storočia boli pôsobivé. Liečebné úspechy doktorky Budwigovej, ktoré sú výborne zdokumentované, skvelo obstáli aj pri  skúške pred opozičnou konvenčnou lekárskou inštitúciou. Mnoho vynikajúcich lekárov a odborníkov na výživu dnes kráča v jej šľapajach.

Ľanové semeno každodenné

Po uvedení blahodarných účinkov ľanového semena predpokladáme, že určite naň každý dostane chuť. Aby sme ho však správne užívali, uvádzame niekoľko praktických rád.

Príprava a použitie:

Protirakovinové látky ľanového semena sa nachádzajú nielen v šupe, ale aj vo vnútri semien, preto ich treba pomlieť (v kávovom alebo makovom mlynčeku) a ihneď konzumovať. Pozor – semená nemeľte do zásoby! ¸ Účinok sa dostavuje len v surovom stave – bez tepelnej úpravy (pre iné liečebné účely sa semeno používa v celku a po zaliatí studenou alebo horúcou vodou).

Ľanové semeno (olej) sa vždy musí jesť spolu s potravinami bohatými na bielkoviny, ktoré obsahujú síru (syry, orechy, cibuľa, pór, cesnak, pažítka). Najlepšia kombinácia je ľanové semeno a cottage cheese, tvaroh či jogurt. Prečo? Tuky budú vo vode rozpustné iba vtedy, ak sa zlúčia s bielkovinami, čím sa zvýši ich vstrebateľnosť. Ak sa toto neuskutoční, mnohé životne dôležité funkcie sa oslabia, ba až poškodia. Na prvom mieste poklesne zásobovanie organizmu dostatočným množstvom kyslíka. ¸ Liečebná kúra trvá 3 mesiace. V priebehu ďalších 3 týždňov postupne znížime dávku na 1 PL denne.¸ Preventívna dávka je trvalo denne 1 PL.

Recept podľa Dr. Johanny Budwigovej

150 g cottage cheese, 3 PL ľanového oleja, 1-2 PL čerstvozomletých ľanových semien a štipka čili papriky. Pri miešaní v mixéri pridať toľko vody, aby zmes zmäkla a mala krémovú konzistenciu.

Ďalšie súčasti kúry

K akejkoľvek diéte je nevyhnutné nezabúdať hojne, avšak nie nasilu, prijímať tekutiny - vodu, urologické/ľadvinové čaje (list brezy previsnutej, praslička roľná, zlatobyľ obyčajná, žihľava, stavikrv vtáčí...), zelený čaj - všetko nesladené, alebo len s medom. Keď sa rakovinové bunky rozpadávajú, uvoľňujú sa toxické látky, ktoré je potrebné odvádzať z tela von. Preto je nevyhnutné súčasne užívať cviklovú šťavu (3 cvikly, 2 karotky, 1 zeler, 1 zemiak veľkosti slep. vajca, 1 petržlen). Priebeh a výsledok kúry podporíme úplným vylúčením cukru a živočíšnych tukov, obmedzením príjmu mäsa na minimum a súčasným stravovaním sa podľa zásad oddelenej stravy, ktorá odľahčí trávenie a má aj ďalšie liečebné a protirakovinové účinky.

Čaga (Chaga, Inonotus obliquus) - liečivá huba 

 

Čaga je huba parazitujúca na kmeňoch briez, ktorá známa pre svoje jedinečné liečivé účinky. Rastie najmä na Sibíri, kde významnou mierou prispieva ku zdraviu obyvateľstva.

Účinky čagy na zdravie ľudí sú pozoruhodné.

Čaga pomáha okrem iných pri týchto ochoreniach: 

  • rakovina prsníka a maternice

  • zápal a rakovina žalúdka

  • ochorenia dvanástnika, pankreasu a sleziny

  • žalúdočné vredy

  • zápal a rakovina pečene

  • cukrovka

  • rôzne autoimunitné ochorenia

  • Crohnova choroba a ďalšie...

Niekoľko skúsenosti pacientov s užívaním práškovej čagy:

Pacientka z Bratislavy s diagnostikovanou rakovinou pankreasu, v júni 2012 s perspektívou 2 mesiace života, začala v júli 2012 s pravidelným užívaním práškovej čagy. Momentálne v domácej starostlivosti, pri pravidelnom užívaní čagy krvné testy vykazujú zlepšené parametre vo všetkých ohľadoch. Pacientka sa teší zlepšenej kvalite života už 7 mesiacov.  

Americký lekár Dr. Cass Ingram rozpráva o účinkoch čagy

 

Čaga je veľmi účinná pri posilnení imunity. Jej hlavné zložky sú betaglukány (20%), betulín a betulinická kyselina. Obsahuje rôzne zložky, niektoré rozpustné vo vode, iné rozpustné v alkohole, takže sa z nej dajú vyrábať aj alkoholové výťažky (tinktúry) aj čaje.

 

Čaga ako liek podľa ruského liečiteľa Grigorija Rasputina

Potrebujeme:

3 šálky mletej huby čaga

50 púčikov borovice

50g myšieho chvostíka (Rebríček obyčajný)

50g plodov šípok

5 g paliny pravej

200 g šťavy z aloe

 

Všetko zalejeme 3,5 litrami studenej prevarenej vody, necháme vylúhovať 2 hodiny a potom pod prikrývkou pomaly povaríme. Ešte horúci hrniec zabalíme do deky a necháme postáť cez noc. Na druhý deň obsah precedíme, pridáme 200g šťavy z aloe, 250g koňaku a 400g medu. Dobre premiešame a necháme stáť 4 dni. Po uplynutí 4 dní rozlejeme obsah do menších fľaštičiek a a uložíme v chladničke.

Berieme pred jedlom trikrát denne nasledovne:

deti do 5 rokov 1 čajová lyžičky

deti od 5 do 15 rokov 2 čajové lyžičky

dospelí od 15 rokov 1 polievková lyžica

Treba užiť aspoň 2 litre tejto medicíny.

 

Zdroj: https://www.nar-med.ru/zabolevania/32.html

 

 

Čaga likviduje voľné radikály a svojimi účinkami prevyšuje všetky doteraz známe antioxidanty.

 

Voľné radikály sú zodpovedné za mnohé chorobné procesy v živých organizmoch, za mnohé dôsledky reťazových reakcií, v ktorých stoja na samom začiatku. Voľné radikály sú atómy alebo skupiny atómov (molekuly), ktoré majú aspoň jeden nespárený elektrón. Týmto jedným nespáreným elektrónom sú veľmi agresívne a okamžite reagujú s elektrónom najbližšej molekuly. Výsledok je, že ho alebo vytrhnú alebo sa k nemu pridajú a v tej chvíli sú opäť v páre, čím voľný elektrón zaniká. Okradnutá molekula sa ale stáva novým radikálom a okamžite siahne do susednej molekuly, aby tam našla elektrón pre doplnenie svojho “stavu” . Takto sa preženie molekulami - našimi tkanivami a orgánmi - elektrónová búrka, ktorá vážne poškodzuje všetko, čo jej stojí v ceste.

 

 

Voľné radikály  napádajú a poškodzujú mastné kyseliny, kyselinu deoxyribonukleovú, bielkoviny... Keďže mastné kyseliny sú súčasťou každej bunkovej membrány, môžu poškodiť každú jednotlivú bunku nášho organizmu. Týmto mechanizmom sa vysvetľuje vznik aterosklerózy (kôrnatenia ciev),  vznik obličkových ochorení, reumatických ochorení, cukrovky i rakoviny.

Kyselina deoxyribonukleová - to sú vlastne naše gény. Ich poškodenie môže spôsobiť smrť bunky alebo jej premenu na bunku iných (napr. nádorových) vlastností. Poškodenie bielkovín je takisto spojené s poškodením funkcie buniek, ale aj poškodením bielkovín v krvi. Už toto by stačilo na to, aby náš organizmus začal zlyhávať. A rastúci výskyt tzv. civilizačných ochorení potvrdzuje, že aj zlyháva.

Voľné radikály sú v skutočnosti v organizme neustále prítomné - zúčastňujú sa v mnohých chemických reakciách a sú pre organizmus dokonca potrebné. Problém nastane vtedy, keď sa “premnožia”. Keď ich počet stúpne nad únosnú mieru. Je to individuálna situácia, v ktorej ešte organizmus dokáže udržať kontrolu nad tvorbou a reakciami voľných radikálov. Nikto nevie kedy, a 

málokto vie aj ako presne, ale za istých okolností organizmus túto kontrolu stráca, a vtedy je zle!

Voľné radikály vznikajú tiež počas choroby, po požití drog a niektorých liekov, toxických látok, ťažkých kovov. Voľné radikály prijímame zo znečisteného ovzdušia. Aktívni a pasívni fajčiari okrem toho aj vdychovaním dymu zo spáleného tabakového lístia. Voľné radikály vznikajú tiež pri nedostatku kyslíka ako i pri dlhotrvajúcej aeróbnej aktivite (vytrvalostné behy, cyklistika a pod.), ako i komzumovaním nezdravej potravy.

 

Najväčšiu šancu zintenzívniť svoju ochranu pred voľnými radikálmi však máme využívaním prirodzených antioxidantov. Vitamín E, vitamín C, beta-karotén, selén. K účinným ochrancom však patria aj stovky a tisíce rastlinných látok, ktoré ešte len teraz objavujeme a zisťujeme aké sú dôležité. Nazývame ich fytochemikálie a presviedčame sa, že sa nachádzajú všade - v paradajkách, ríbezliach, čerešniach, egrešoch, jahodách, citrusoch, jablkách, hruškách, banánoch, kapuste, mrkve, obilných klíčkoch, rastlinných olejoch lisovaných za studena, hrášku, cibuli, hrozne, brokolici, marhuliach... Nachádzajú sa v listoch, koreňoch, plodoch, kvetoch, buľvách, jadrách, stonkách. Nachádzajú sa tam v čerstvom, sušenom i mrazenom stave (menej po tepelnej úprave). Čím viac ich príjmeme, tým lepšie nám poslúžia. 

 

Čaga proti rakovine

 

Najväčším a najúčinnejším antioxidantom  svetového formátu je práve čaga, ktorá likviduje voľné radikály.

Voľné radikály môžu poškodiť DNA, vyvolať tak mutácie a mutované bunky sa môžu vyvinúť na rakovinové.

Voľné radikály môžu aktivizovať tzv. rakovinové gény.

Voľné radikály môžu potlačiť imunitný systém a zbaviť tak ochranu tela proti rakovine.

Voľné radikály môžu aktivovať karcinogény ku spusteniu chemických reakcií vedúcich k rakovine.

Čaga chránia telo proti týmto škodlivým pochodom tým, že ničí voľné radikály.

 

Aby sme pochopili podstatu rakoviny, musíme najprv porozumieť mechanizmu normálneho rastu buniek. Mnoho buniek nášho tela rastie a delí sa obvyklým spôsobom. Normálne bunky nášho tela nakoniec zanikajú tým, že sa rozpadnú na časti. To je prirodzený proces.
Ak bunky stratia schopnosť kontrolovať svoj rast, môžu sa rýchlo deliť bez akéhokoľvek poriadku. To vedie k vytvoreniu nadmerného množstva tkaniva, zvaného nádor. Poznáme dve druhy nádorov – benígny a malígny.
Benígne nádory nie sú zhubné a nešíria sa. Väčšinou sa dajú chirurgicky odstrániť a neopakujú sa.
Malígne nádory sú zhubné, to znamená, že prenikajú do okolitého tkaniva a ničia ho. Rakovinové bunky strácajú schopnosť sebadeštrukcie a pokiaľ nie sú zastavené, pokračujú v rozmnožovaní sa.
Rakovina nie je výsledkom jedinej chyby vo fungovaní tela, vzniká sériou krokov. Telo má bezpečnostný mechanizmus, ktorý ho chráni pred abnormálnymi bunkami.- je to bezchybne fungujúci imunitný systém. Ten dokáže zničiť zmutované bunky ešte skôr ako rakovina vznikne.
Voľné radikály okrem toho, že môžu spôsobiť samotnú mutáciu buniek sú schopné potlačovať prvky imunitného systému a deaktivovať tak telesnú ochranu proti rakovine. Preto je veľmi dôležité zbaviť telo voľných radikálov
Výsledky výskumu a dlhoročné užívanie obyvateľov Sibíri ukázali, že čaga môže zastaviť alebo spomaliť každý z krokov vo vývoji rakoviny.
Čaga zabraňuje možnosti tvorby metastáz a posilňuje imunitný systém.
Chráni telo proti rakovine niekoľkými spôsobmi:

  • ničením voľných radikálov spôsobujúcich rakovinu
  • posilňovaním telesného imunitného systému, takže imunitný systém je schopný zničiť zmutované bunky, než sa stanú rakovinovými
  • obmedzením schopností rakovinových buniek „nalepiť sa“ na ďalšie orgány a žľazy a vytvárať tak metastázy.

Rakovinové bunky sa často odtrhnú od nádoru a šíria sa telom prostredníctvom lymfatického systému. V procese zvanom metastázovanie vytvárajú nové nádory tým, že sa viažu na iné tkanivá. Čaga redukuje aktivitu týchto molekúl a zabraňujú tak prichyteniu rakovinových buniek ku zdravému tkanivu.

Neexistuje prameň večnej mladosti, no sú spôsoby ako starnutie spomaliť.

Starnutie je proces, pri ktorom sa počet zdravých buniek v tele znižuje a pribúda buniek nezdravých. Rôzne orgány starnú u rôznych ľudí rôznym spôsobom. Ako náhle percento nezdravým buniek v určitom orgáne prekročí istú úroveň jeho funkcia je ohrozená.
Najpozoruhodnejším faktorom v procese starnutia je strata mladých rezerv buniek v každom orgáne.
Jednoducho povedané- proces starnutia je strata schopnosti tela reagovať na zmenené požiadavky a stres. Ako človek starne, množstvo zdravých aktívnych buniek v každom orgáne klesá a schopnosť orgánov normálne fungovať sa zmenšuje.

Účinky reakcií biliónov voľných radikálov sa kumulujú a vedú ku strate buniek. Napríklad poškodenie bunkových membrán voľnými radikálmi zhoršuje schopnosť bunky vstrebávať živiny a zbavovať sa odpadu. Bunka v dôsledku toho umiera. Voľné radikály poškodzujú bunkovú DNA, takže namiesto vytvorenia novej rovnakej zdravej bunky sa vytvára bunka mutant, ktorá nefunguje celkom normálne.
Výsledky mnohých štúdii a výskumov potvrdili, že čaga ako najsilnejší antioxidanty môže predĺžiť život, no nielen jeho dĺžku, ale predovšetkým jeho kvalitu. Čaga pomáha udržiavať vašu kožu hebkú a mladistvú, zmierňuje v nej procesy starnutia a dokáže v nej zvrátiť niektoré poškodenia.

Všetky závažné choroby dneška - choroby srdca, rakovinu, Alzheimerovu chorobu a artritídu – voľné radikály priamo spôsobujú a zhoršujú. Čaga ako najsilnejší prírodný antioxidant má neuveriteľnú schopnosť neutralizovať voľné radikály. Vďaka tomu spomaľuje alebo často priam zvráti poškodenia spôsobené voľnými radikálmi a znižuje tak riziko ochorenia.

 

Čaga je v  posledných rokoch v centre záujmu vedcov mnohých klinických pracovísk. Aj napriek tomu, že čagu užívali na čínskom dvore už pred 2000 rokmi, moderne sa skúma len niekoľko posledných rokov.

Čaga má pomerne silné karcinostatické pôsobenie, hlavne v oblasti zažívacieho traktu, je veľmi účinná pri liečbe zápalu žalúdka, žalúdočných vredov, liečbe rakoviny žalúdka, ochoreniach dvanástnika, zápale a rakovine pečene, pankreasu a sleziny, má kancerostatický účinok pri rakovine prsníka a krčka maternice, osvedčuje sa tiež pri liečbe ochorení ako je ulcerózna kolitída a Crohnova choroba, ale aj u iných zápalových ochorení čriev.

Pri separácii jednotlivých látok z Čagy bolo zistených niekoľko účiných substancií pôsobiacich  selektívne proti nádoru. Pri cielenej liečbe jednotlivými zložkami bolo dosiahnutých vynikajúcich výsledkov. Objavujú sa názory, že celý komplex látok obsiahnutých v čage má širší záber a účinnejšie pôsobenie na celkový stav ako jednotlivé látky.

 

 

Je smutnou skutočnosťou, že už v roku 1969 počas svojho verejného vystúpenia na meetingu s lekármi v Pittsburghu hovoril dr. Richard Day, riaditeľ organizácie “Plánovaného rodičovstva”, ktorá sa zaoberá okrem iného aj problematikou eugeniky a ktorá je riadená klanom Rockefellerovcov, o nadchádzajúcej transformáciu globálnej spoločnosti. Tento človek požiadal lekára, aby si zapli svoje diktafóny a robili si poznámky, zatiaľ čo čítal dlhý zoznam plánovaných akcií, ktoré by mali trvalo zmeniť našu globálnu spoločnosť. Špeciálny dôraz potom bol kladený na projekty sociálneho inžinierstva.

 

 



Avšak nie každý z prítomných lekárov si nechal tieto otrasné informácie len pre seba, a tak dnes po mnoho desiatkach rokov máme možnosť počuť táto neuveriteľné fakty.

Teraz o 40 rokov neskôr môžeme na vlastné oči vidieť, ako presné boli predpovede dr. Richarda Daya. A prečo spomínam túto skutočnosť?

Pretože na konferencii v roku 1969 dr. Richard Day oznámil okrem iného aj toto: “V súčasnej dobe sme schopní vyliečiť akýkoľvek typ rakoviny. Všetky ďalšie informácie k tejto veci nájdete v Rockefellerovom nadáciu. ”

Zároveň ale uviedol, že vzhľadom k populačnej explózii nie je najmenší záujem liečiť jedinca postihnuté týmto smrteľným ochorením.

Day priamo uviedol, že ak ľudia pomaly umierajú na rakovinu alebo nejakú inú rovnako nebezpečnú chorobu, môže to spomaliť tempo populačného rastu.

Zdá sa, že títo ľudia vôbec nemajú Dušu.

Farmaceutické firmy sa vraj vôbec nemajú pokúšať liečiť tieto ochorenia. Vlastne prečo liečiť skutočne a pravdivo také ochorenie, keď môžu z dôverčivých ľudí vytiahnuť neuveriteľné množstvo peňazí v boji proti symptómom tejto choroby.

V tomto prípade nie je potrebné oznamovať dôverčivým ľuďom, že jedy obsiahnuté v chemoterapii môžu zabíjať ako rakovinové, tak aj zdravé bunky, čo má v mnohých prípadoch za následok urýchlenie smrti.

Myslím, že uvažujete veľmi správne – tu nejde snáď ani o peniaze, ale elita chce jednoducho znížiť populáciu, a preto je nevyhnutné, aby ľudia trpeli a umierali predčasne.

A ak sa lekári náhle otvára nejaký efektívny spôsob liečby rakoviny, potom sa prakticky okamžite stáva obeťou nevyberavého útoku rôznorodých zdravotníckych inštitúcií a ďalších oficiálnych štruktúr “systému moci”. Napríklad Talian dr. Tullio Simoncini.

stethoscope-backgrounds-wallpapers Tak dlho sa staval proti globálnym mocenským štruktúram, až ho začali prenasledovať zo všetkých strán, až nakoniec skončil na dobu troch rokov vo väzení. A to z toho dôvodu, že začal úspešne liečiť ľudí v poslednej fáze rakoviny. Jeho previnením bola skutočnosť, že si uvedomil, že za zhubnými nádormi stojí rozvoj hubovité plesne zvanej “candida” (kvasinkový typ huby, ktorá má parazitné povahu, žije aj v tele zdravých osôb, ale kvalitný imunitný systém udržuje tohto parazita v šachu, ale ak je organizmus dlhodobo oslabený, začne sa huba šíriť po celom tele a môže spôsobovať zhubné nádory).

K tejto veci sa vyjadruje aj môj priateľ dr. Mike Lambert z “Shen Clinic”:
“Rôznorodé plesne a huby, predovšetkým však typu candida, žijú v tele hostiteľa. Tento organizmus, rovnako ako iní paraziti, pre svoje prežitie potrebuje hostiteľa. Odpadové produkty kvasiniek oslabujú imunitný systém a vedú k tomu, že sa človek cíti zle, a to ako psychicky, tak aj fyzicky. ”

Tullio Simoncini hovorí, že rakovinu spôsobuje rozvoj huby “candida” s tým, že tradičné vysvetlenie tohto ochorenia je úplne mylné.

On sám ako odborník v odbore onkológia a metabolických porúch šiel proti intelektuálnej konformite tradičnej medicíny a proti tradičným metódam “liečenie”. Proste sa rozhodol povedať svojim pacientom pravdu, a nie len opakovať zažité frázy naučené počas štúdií medicíny. V podstate od chvíle, kedy sa začal venovať lekárskej praxi, si dnes a denne uvedomoval, ako ľudia postihnutí týmto ochorením trpí. “V detskom onkologickom oddelení, kde som pracoval, postupne všetky deti zomreli. Svojím spôsobom som tušil, že im k tomu dopomohlo veľkým dielom aj ožarovanie a chemoterapia “. Túžba pomáhať pacientom ho viedla k hľadaniu nových spôsobov, ako túto chorobu liečiť.

Preto sa Simoncini rozhodol vzdať všetkého, čo doteraz vedel o rakovine, a začal svoj nezávislý výskum. Postupne zistil, že všetky nádory sa prejavujú rovnako bez ohľadu na to, v akom orgáne alebo tkanive sa nádor tvorí. Všetky zhubné novotvary mali bielu farbu. Simoncini začal premýšľať, čo by to mohlo znamenať. A potom prišiel na špongiu candida.

Ďalej si položil otázku:
“To, čo tradičná medicína považuje za nekontrolovateľné delenie buniek, môže byť nejakým procesom, ktorým sa organizmus vlastne chráni proti rozvoju kandidózy?

Ak vychádzame z uvedených predpokladov, dostaneme sa k týmto bodom:
Huba Candida, ktorá je za normálnych okolností kontrolovaná silným imunitným systémom, sa začína množiť av oslabenom tele vytvárať mohutné kolónie.
V tom okamihu sa imunitný systém snaží všetkými prostriedkami zabrániť ďalšiemu šíreniu tohto parazita, ale sám nemá dostatok síl.
Imunitný systém spustí proces extrémne rýchleho množenie buniek a tým sa snažia vybudovať ochrannú bariéru proti votrelcami.

Tradičná medicína tento stav nazýva rakovinou. Všeobecne sa tiež má za to, že proces šírenia metastáz v tele je spôsobený roznesením malígnych buniek do orgánov a tkanív.

Ovšem Simoncini uvádza, že metastázy sú spôsobené hubou Candida. Huba môže zničiť bunky normálne fungujúceho imunitného systému. Imunitný systém je kľúčom bunkovej regenerácie. Bohužiaľ každým rokom sa počet pacientov s rakovinou zvyšuje. V skutočnosti ide o veľmi dobre naplánovanú vojnu proti imunitnému systému.

Imunitný systém sa oslabuje nevhodným stravovaním, rôznorodými pridanými potravinárskymi látkami, pesticídy a herbicídy, očkovaním, elektromagnetickú a mikrovlnou technológií, lieky alebo stresom moderného života. Nemožno zabúdať tiež na to, že deti do dvoch rokov veku svojho života mnohokrát prijmú až 25 rôznych druhov očkovania, ale v tejto dobe sa práve buduje ich imunitný systém. Plán globálneho vládnuceho systému je prostý znížiť ľudskú populáciu prostredníctvom oslabeného imunitného systému človeka.

Ak niekde nestačí rozvrátený imunitný systém, tak dielo dokoná chemoterapie alebo rádioterapie. Najúčinnejšie metódy ako zničiť bunky v tele. Väčšina moderných “liekov” na rakovinu je postavená na predpoklade, že sa u pacienta podarí rakovinové bunky zabiť skôr ako tie zdravé. V skutočnosti sa má však situácia podstatne inak. Toxické látky počas chemoterapie zabíjajú bunky imunitného systému, ale pleseň candida sa šíri ďalej. Fragmenty imunitného systému nie sú schopné ovládať bunky Candida. Huba sa šíri do ďalších a ďalších orgánov a tkanív. Rakovina sa šíri telom. Tí, ktorí sa zdajú byť po operácii alebo chemoterapii zachránení, sú v skutočnosti časovanou bombou. Imunitný systém je zničený. Takže recidíva je len otázkou času…

Toto je veľmi dôležité zistenie, ktoré zároveň objasňuje, prečo je tak dôležité pre osoby postihnuté rakovinovým ochorením piť čistej šťavy z ovocia a zeleniny!!

Zároveň je dôležité vedieť, že “salvestrol” vzniká v rastlinách, ktoré sú samy napadnuté plesňovým ochoreniam. Salvestrol je v podstate produktom imunitného systému týchto rastlín. Salvestrol je prírodná ochranná látka, ktorá sa nachádza v ovocí a zelenine. Je veľmi úspešná v boji proti plesňovým parazitom. Je zistené, že čím viac je plesňové ochorenie v organizme rozšírené, tým masívnejšie salvestrol proti danému škodcovi zatiaľ nepoznáme pôsobí.

Veľmi veľké množstvo tejto látky obsahujú tieto plody týchto rastlín: jahody, čučoriedky, maliny, hrozno, čierne ríbezle, červené ríbezle, černice, brusnice, jablká, broskyne, marhule a ďalej brokolica, kapusta, artičok, červenej a žltej papriky, avokádo, špargľu a baklažán.

Ale presne toto nadnárodné poľnohospodárske a farmaceutické korporácie riadenej globálnym vládnucim systémom veľmi dobre vedia. A preto neváhajú investovať obrovské peniaze do nasledovných aktivít:
Vyvíjajú a produkujú chemické fungicídy, ktoré zabíjajú plesne a huby, a zabraňujú tak vzniku prirodzenej ochrany (salvestrolu) v rastlinách v reakcii na plesňovú infekciu. Salvestrol obsahujú iba plody, ktoré neboli ošetrené chemickými fungicídy!!! Zabudnite teda na nákup ovocia a zeleniny v klasických obchodných reťazcoch, kde je ovocie a zelenina pod režimom kontroly.
Prakticky všetky fungicídy blokujú produkciu “CYP1B1″.

Preto, ak budete jesť chemicky spracované ovocie a zeleninu, tak bez potrebných pozitívnych účinkov.

Myslíte si, že sa to všetko deje náhodou?
Pozrite sa, ako všetky indície do seba presne zapadajú.
Myslíte, že Tullia Simonciniho chceli zlikvidovať náhodou?

Vládnuca systém nášho sveta chce, aby ľudia umierali na rakovinu, a to bez akejkoľvek účinnej pomoci (možno, že existujú svetlé výnimky). Možno, že to teraz znie neuveriteľne, ale príde doba, kedy tieto skutočnosti vyplávajú na povrch.

A ešte jedna dôležitá informácia na záver:
“Huby a parazitické plesne sa začínajú množiť v tele, keď sa človek nachádza v tzv dlhodobom oxidatívnym stresu. Strážte si, prosím, svoju acidobázickú rovnováhu v tele!! “